21.08.2024
Телеканал NTD

Найбільший спалах в історії: більш як 1000 людей померло від лихоманки денге в Бангладеш з початку року

Найбільший спалах в історії: більш як 1000 людей померло від лихоманки денге в Бангладеш з початку року

Більш як 1000 смертей від лихоманки денге. Саме стільки зареєстрували в Бангладеш з початку року. Це..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Більш як 1000 смертей від лихоманки денге. Саме стільки зареєстрували в Бангладеш з початку року. Це вже назвали найбільш смертоносним спалахом за всю історію країни.

Також було підтверджено понад 200 тисяч випадків інфікування. Нинішній рівень смертності вчетверо вищий, ніж був торік. Тоді в Бангладеш від вірусу, який переносять москіти, померло близько 280 осіб.

Вірусологічне відділення в столичній лікарні переповнене. Медики кажуть, що зараз пацієнти здебільшого надходять із сільської місцевості.

[Ніатуззаман, працівник лікарні]:

«Із Дакки пацієнтів поменшало. Але тепер дедалі більше надходить із сільських районів країни. Наприклад, із 54 пацієнтів, які надійшли за останню добу, 22 прибули з районів, що за межами столиці. Це непокоїть».

Вакцини чи ліків проти денге немає. Лихоманка зазвичай минає за тиждень. Протікає з температурою, інтоксикацією, висипом та збільшенням лімфатичних вузлів. У деяких випадках може розвинутись геморагічний синдром.

[Санвар Хуссейн, батько пацієнта]:

«Не знаю, як мій син заразився. Уранці він був здоровий, а ввечері раптово піднялася температура. Я привіз його сюди, і лікарі виявили, що в нього денге».

У класичній формі це захворювання не смертельне. Але за наявності геморагічної гарячки, смертність сягає 50 %.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найбільший спалах в історії: більш як 1000 людей померло від лихоманки денге в Бангладеш з початку рокуТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуЗнов маски: у Мілані нічим дихатиПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоІзраїль відправив танки на північ Сектора ГазиАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівСильний шторм налетів на Техас: четверо загиблихІндійські фермери-протестувальники збивають поліційні дрони повітряними зміямиПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: