19.09.2024
Телеканал NTD

Критичної межі досягла ситуація з напливом мігрантів у прикордонних містах США

Критичної межі досягла ситуація з напливом мігрантів у прикордонних містах США

Сотні мігрантів щодня переходять вбрід Ріо-Гранде, прагнучи потрапити з Мексики до США. На річці постійно чергує..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Сотні мігрантів щодня переходять вбрід Ріо-Гранде, прагнучи потрапити з Мексики до США. На річці постійно чергує кілька катерів американських прикордонників. Деяких мігрантів підбирають, але не всіх — людей забагато.

[мігрант із Венесуели]:

«Ми чекаємо тут відучора. <…> Я приїхав із двома двоюрідними братами. Сподіваємося прорватися. Їдемо до Теннессі».

Останніми днями кордон перейшли тисячі мігрантів. Від цього найбільше потерпає місто Сан-Дієго в Каліфорнії, а також Ігл-Пасс та Ель-Пасо в Техасі.

Мер Ель-Пасо вже заявив, що ситуація критична: щодня до міста прибуває понад 2000 шукачів ліпшого життя. Притулків бракує, ресурсів — теж.

А це Тапачула — південь Мексики. Тисячі мігрантів із Центральної і Південної Америки прийшли до офісу комісії з питань допомоги біженцям. Вони хочуть отримати гуманітарні візи, з якими можна безпечно перетнути країну й дістатися кордону зі США.

[мігрант із Куби]:

«Ми чекаємо на дозвіл комісії, щоб мати в цій країні легальний статус, щоб нас не депортували. Ліпше все робити законно. Ми не хочемо бути поза законом».

Мігранти кажуть, що часто стояли в чергах, але настільки великої ще не бачили. Працівники мексиканської комісії з питань допомоги біженцям спантеличені.

[Даладьєр Ансюето, працівник комісії з питань допомоги біженцям]:

«Руйнується система надання притулку. Комісія створена для допомоги людям, які втікають зі своєї країни через ризик переслідування. Їхній страх обґрунтований, і вони просять у нас притулку. Комісія не має видавати документи, які забезпечать свободу транзиту».

Американські прикордонники не мають ресурсів, щоб оформити документи всім. Також немає можливості депортувати нелегалів. Тож людей просто пропускають до країни, видавши повістку до суду з призначеною датою. Це мотивує інших шукачів ліпшого життя прямувати до США.
Коротке посилання на цю сторінку:

Критичної межі досягла ситуація з напливом мігрантів у прикордонних містах СШАЯк Австралія перетворила морських шкідників на джерело цінної ікриВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиЯпонія додасть фінвалів до переліку видів для китобійного промислуНа грецькому острові Лесбос створили кладовище для емігрантівЯк пінгвінів захищають від пожеж на австралійському острові ФіліппВиснажлива спека заважає філіппінським школярам здобувати знанняТуристи закликають дати спокій принцесі Кейт після того, як її помітили у ВіндзоріВирощування календули процвітає в Єгипті, попри економічний спад

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: