29.09.2024
Телеканал NTD

Як китаєць із Європи домагається свободи для своїх батьків у КНР

Як китаєць із Європи домагається свободи для своїх батьків у КНР

Заклик урятувати батька й матір. Житель Німеччини Лебінь Дін робить усе можливе, щоб допомогти своїм батькам..

Дата завантаження: 2024-04-29

video

Заклик урятувати батька й матір. Житель Німеччини Лебінь Дін робить усе можливе, щоб допомогти своїм батькам у Китаї.

[Лебінь Дін, житель Німеччини]:

«Через політику китайської компартії “одна сім’я — одна дитина” я єдина дитина в сім’ї. Мої батьки старіють. Я їм потрібен. Я вимагаю від китайського посольства негайно припинити репресії щодо моїх батьків, негайно й беззастережно випустити на волю мого батька, а також дати їм документи для виїзду з країни. Дозволити їм приїхати до Німеччини».

І Лебінь, і його батьки багато років займаються духовною практикою Фалуньгун. Ця традиційна китайська система вдосконалення ґрунтується на принципах істина, доброта й терпіння та містить медитативні вправи. Однак через небувалу популярність цього методу 24 роки тому комуністична влада країни почала переслідувати її прихильників.

У травні цього року його батьків арештували. Це сталося під час масштабних облав на прихильників Фалуньгун у провінції Шаньдун.

Завдяки міжнародному тискові матір звільнили під заставу. Але вона, як і раніше, під наглядом.

Батько ж досі у в’язниці.

Журналісти поспілкувалися з Лебінєм під час мирного протесту в Парижі. Сотні прихильників Фалуньгун пройшли вулицями міста, закликаючи зупинити репресії в Китаї.

[Лебінь Дін, житель Німеччини]:

«Перші 12 днів ніхто не знав, куди поділися мої батьки. Але вони добрі люди, вони мирні практикувальники Фалуньгун. Вони не порушили законів. І вони просто зникли».

Підтримку акції висловила ексміністр освіти Франції. Також листи із закликом випустити на волю батька Лебіня відправили чиновникам до Китаю політики з Європи та Японії.

Коротке посилання на цю сторінку:

Як китаєць із Європи домагається свободи для своїх батьків у КНРТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїГонконгу загрожує новий закон про нацбезпеку — ще жорсткішийГонконг посилив закон про нацбезпекуТибетці звинуватили Китай у шпигунстві за тибетською діаспороюВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкошіАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в Китаї

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: