21.10.2024
Телеканал NTD

Шторм «Еліас» приніс до Греції зливи й спричинив повені

Шторм «Еліас» приніс до Греції зливи й спричинив повені

Грози, зливи, а подекуди й град випали в Греції і затопили міста. Негоду приніс шторм «Еліас»...

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Грози, зливи, а подекуди й град випали в Греції і затопили міста. Негоду приніс шторм «Еліас».

Постраждало прибережне місто Волос у регіоні Фессалія. Тут під воду пішли цілі вулиці. Зупинено авторух. Де-не-де порушено електропостачання.

Стихійне лихо й на острові Евбея. Там до пожежної служби надійшли десятки дзвінків від мешканців затоплених будинків. На дорогах біля міст Мантуда й Лімна утворилися завали. Розчищати відправили муніципальних працівників та армійців.

Однак і зливи, і вітер цього разу слабші. На початку вересня Греція постраждала від шторму «Даніель». Він забрав життя 16 осіб. За попередніми даними, збитки перевищують два мільярди євро. На сам лише ремонт інфраструктури, як очікують, треба майже 700 мільйонів євро.

ЄС пообіцяв Греції екстрене фінансування. Влада країни теж планує виділити більше коштів на покриття збитків від лісових пожеж і повеней.
Коротке посилання на цю сторінку:

Шторм «Еліас» приніс до Греції зливи й спричинив повеніПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООННирки — у центрі нової кризи в НепаліДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСуЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАПоліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетівУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівМігранти в американському штаті Аризона можуть опинитися на вулиці через відсутність фінансування

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: