22.12.2024
Телеканал NTD

Пожежа на весіллі: в Іраку на святковій вечірці згоріло понад 100 людей

Пожежа на весіллі: в Іраку на святковій вечірці згоріло понад 100 людей

Страшною трагедією обернулося християнське весілля в Іраку. У залі, де були сотні гостей, спалахнула пожежа. Підтверджено..

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Страшною трагедією обернулося християнське весілля в Іраку. У залі, де були сотні гостей, спалахнула пожежа. Підтверджено загибель 114 осіб. Ще коло 200 постраждало. Їх відправили до лікарні.

[потерпілий]:

«У залі було 800–900 осіб. Під завалами досі є люди, але вони, мабуть, перетворилися на попіл. Не думаю, що хтось вижив. Решту ми витягли. Серед загиблих усі: чоловіки, жінки та діти».

[Амір, родич потерпілих]:

«Мені зателефонували й сказали, що 22 члени моєї родини дістали опіки. Я приїхав сюди їх шукати. Щойно знайшов, як їх перевели до Мосула, бо вони в критичному стані».

У районі Хамданія провінції Ніневія живуть переважно християни. Він розташований біля Мосула, приблизно за 330 кілометрів від Багдада.

Пожежа почалася близько одинадцятої вечора.

[потерпілий]:

«Молодята збиралися виконати повільний танець і запалили феєрверк. Він влучив у стелю, і та зайнялася. Вогонь охопив увесь зал за кілька секунд».

Іракські ЗМІ повідомляють, що облицювання в приміщенні було з легкозаймистих матеріалів, які в країні заборонені.

Це ще одна з трагедій, які спіткали місцеву християнську громаду за останні два десятиліття. Іракські християни багато років зазнавали нападів ісламістських бойовиків. Ніневійські рівнини шість років тому звільнили від угруповання «Ісламська держава». Деякі міста регіону досі в руїнах, і там немає основних послуг. Багато християн поїхало жити до Європи, Австралії та США.
Коротке посилання на цю сторінку:

Пожежа на весіллі: в Іраку на святковій вечірці згоріло понад 100 людейПівденнокорейці стають у черги за дешевою цибулею на тлі зростання цінШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуПетропавловськ, що в Казахстані, частково затоплений, тисячі людей евакуйованоІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківТайванські рятувальники шукають 18 зниклих безвісти після землетрусуІзраїль завдав ударів по об’єктах в ІраніНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора Гази

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: