27.11.2024
Телеканал NTD

Етнічні вірмени масово тікають із Нагірного Карабаху

Етнічні вірмени масово тікають із Нагірного Карабаху

Це етнічні вірмени, які втекли з Нагірного Карабаху після воєнної операції Азербайджану. Кажуть, що не житимуть..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Це етнічні вірмени, які втекли з Нагірного Карабаху після воєнної операції Азербайджану. Кажуть, що не житимуть під азербайджанським пануванням, і що майже всі 120 тисяч вірмен виїдуть звідти.

Але поки що до вірменського прикордонного міста прибуло трохи більше ніж тисяча осіб. Їм надали притулок у готелі.

[евакуйований]:

«Там страшно бомбили. Спочатку бомбардували кілька годин. Потім уже почали нападати. Діти втекли до школи. Вони прямо мінометом туди стріляли. У нас дітей там і поранено було. Ну й там у підвалах сиділи — чекали, коли миротворці заїдуть».

Евакуйовані кажуть, що багато хто подався до аеропорту Степанакерта, де базуються миротворці. Вони надіються, що звідти їх зможуть вивезти.

Влада Азербайджану каже, що почала операцію проти карабаських сил після нападів на своїх громадян. Президент Ільхам Алієв заявив, що його армія воює проти карабаських бойовиків, і що мирним жителям не зашкодить.

Росія виступила гарантом мирної угоди, яка три роки тому поклала край 44-денній війні в Карабаху. Водночас прем’єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян недавно публічно заявив, що Росія зробила недостатньо для Вірменії, і що його країна перегляне союз із Москвою.

Російські офіційні особи стверджують, що це Пашинян сам погано впорався з кризою.
Коротке посилання на цю сторінку:

Етнічні вірмени масово тікають із Нагірного КарабахуБезхатьки самовільно заселяються в покинуті будівлі на околиці ЛондонаНародні цілителі допомагають розв’язувати проблему ВІЛ у Південній АфриціДепутата Європарламенту відпустили з в’язниці, щоб він склав присягу4000 рідкісних видів: прогулянка унікальним ботанічним садом у КаїріТуристів евакуювали з Нової Каледонії на військових літакахМайже третина людей у світі недостатньо рухаєтьсяУ Тбілісі посилюються протести проти закону про іноагентівЗабути про війну завдяки шахам допомагають дітям у ДР КонгоНетаньягу: «Інтенсивні бої проти ХАМАСу добігають кінця»

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: