19.08.2024
Телеканал NTD

92-річний Руперт Мердок залишає посаду директора Fox Corp. та News Corp.

92-річний Руперт Мердок залишає посаду директора Fox Corp. та News Corp.

Кар'єра завершилася. 92-річний Руперт Мердок пішов із посади директора Fox Corp. та News Corp. За більш..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Кар’єра завершилася. 92-річний Руперт Мердок пішов із посади директора Fox Corp. та News Corp. За більш ніж 70 років роботи він створив медіаімперію, яка простягається від Австралії до США.

Тепер News Corp. одноосібно очолить його син Лаклан Мердок. Він також і далі обійматиме посаду голови й генерального директора Fox.

Це називають кінцем епохи.

[Джон Міллер, колишній гендиректор News Corp. Digital]:

«Гадаю, Руперт, можливо, останній із магнатів-засновників у медіабізнесі».

Відхід Мердока зміцнить роль його сина Лаклана як голови медіаімперії, поклавши край питанням спадкоємності в сім’ї.

[Джон Міллер, колишній гендиректор News Corp. Digital]:

«Багато людей хоче бачити, як Лаклан керуватиме самостійно. Гадаю, він буде орієнтований на певні речі, такі як цифрові активи. Також він може стати агресивнішим у питанні злиття та поглинання».

За кілька місяців до виходу на пенсію його батько відмовився від плану об’єднати Fox та News Corp. Водночас він, як і раніше, володіє майже контрольними пакетами акцій обох компаній. Як очікують, його призначать їх почесним головою.

Мердок давно хотів, щоб діти стали його наступниками. Його син Джеймс до 2019 року був гендиректором кінокомпанії «Двадцяте Століття Фокс». Потім компанія продала свої кіно- й телевізійні активи «Діснею» за більш ніж 71 мільярд доларів.

Після цього Джеймс направив доходи від угоди в приватну інвестиційну фірму Lupa Systems. А Лаклана назначили гендиректором нової компанії Fox.

Деякі експерти вважають, що справжня боротьба за вплив в імперії може спалахнути після смерті Руперта Мердока. Так, інші його діти можуть спробувати зменшити вплив Лаклана.
Коротке посилання на цю сторінку:

92-річний Руперт Мердок залишає посаду директора Fox Corp. та News Corp.Дедалі частіші повені в Бразилії можуть створити хвилю кліматичної міграціїПрофесори-медики Південної Кореї масово звільняються, щоби підтримати стажистівМітла з пляшок: камбоджієць рятує природу від пластикуУ Кенії люди гинуть від повенейВірмени протестують проти передання Азербайджану чотирьох сілШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаНауковці: квітень став найспекотнішим за всю історію спостереженьЧасті землетруси тримають у страху жителів столиці МексикиМедзаклади Південної Кореї гостро потребують лікарів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: