19.10.2024
Телеканал NTD

2000 носорогів випустять у дику природу

2000 носорогів випустять у дику природу

2000 білих носорогів живуть на фермі в ПАР. Її десять років тому заснував бізнесмен, який хотів..

Дата завантаження: 2024-05-19

video

2000 білих носорогів живуть на фермі в ПАР. Її десять років тому заснував бізнесмен, який хотів урятувати тварин від винищення.

[Пітер Фернгед, генеральний директор African Parks]:

«Він придбав тварин у різних частинах Південної Африки та організував дуже успішне розведення».

Але в бізнесмена скінчилися гроші, а покупців на ферму немає. Майбутнє 2000 білих носорогів опинилося під загрозою. А вони ж становлять 15 % загальної кількості цього виду в Африці.

Допомогла некомерційна природоохоронна організація African Parks. Вона отримала гроші на купівлю ділянки площею 7800 гектарів. На них випустять тварин.

Найближчими роками програму з розведення носорогів поступово згорнуть. Одночасно тварин переселятимуть в охоронювані зони усієї Африки. Щорічно переміщатимуть сотні тварин. Це найбільший проєкт відновлення дикої природи на континенті.

[Пітер Фернгед, генеральний директор African Parks]:

«2000 тварин випустять у дику природу, а за десять років на фермі не залишиться жодної тварини».

African Parks керує 22 нацпарками у 12 африканських країнах.

[Лейт Меєр, ветеринар]:

«Сподіваюся, що більшість із них опиняться в районах, де вони зможуть вижити без додаткового харчування, хоча на початкових етапах це може знадобитися для адаптації. Але зрештою вони стануть дикими носорогами й поводитимуться й виживатимуть, як дикі тварини».

Відновлення популяції носорогів корисне довкіллю. Вони підтримуватимуть цілу екосистему. А це збільшить біорізноманіття.

За даними African Parks, у 30-х роках минулого століття в дикій природі було лише 30–40 південних білих носорогів. Завдяки заходам зі збереження, до 2012 року їхня кількість зросла до приблизно 20 тисяч.

Але зі зростанням браконьєрського добування рогів і нелегальної торгівлі тваринами носорогів знову поменшало. Нині їх коло 13 тисяч.
Коротке посилання на цю сторінку:

2000 носорогів випустять у дику природуЕксміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружиниООН: голодна смерть загрожує 220 000 дітей у СуданіУ Гаїті біженці змушені жити в поганих умовах у тимчасових притулкахООН: п’ять країн допоможуть Гаїті в боротьбі з озброєними бандамиКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуВ Уганді фермери переходять на вирощування бамбукаЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніОстанній підліток у селі: як Греція планує підвищувати народжуваність

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: