13.03.2024
Телеканал NTD

Імпічмент Джо Байдена: палата представників провела перше слухання

Імпічмент Джо Байдена: палата представників провела перше слухання

У Конгресі США відбулися перші слухання у справі про імпічмент президента Джо Байдена. Республіканці, які становлять..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

У Конгресі США відбулися перші слухання у справі про імпічмент президента Джо Байдена. Республіканці, які становлять більшість у палаті представників, розповіли, що членам родини Байденів надходили виплати з-за кордону.

За їхніми словами, президент збрехав про ділові зв’язки своїх родичів, насамперед — сина Гантера. Він також не розмежовував ці зв’язки зі своїми офіційними обов’язками на посаді віцепрезидента з 2009 по 2017 рік.

[Джейсон Сміт, член Конгресу США]:

«Чи то обіди, телефонні дзвінки, зустрічі в Білому домі або ж офіційні закордонні поїздки — Гантер Байден заробляв, організовуючи доступ до Джо Байдена — сімейного бренду. Сім’я Байденів та їхні соратники отримували мільйонні виплати з іноземних джерел, зокрема з Росії, Китаю, України, Румунії».

За словами конгресменів-демократів, їхні опоненти не змогли надати достатньо доказів того, що вигоду отримував особисто Джо Байден.

[Джеймі Раскін, член Конгресу США]:

«Комітет отримав 12 000 сторінок банківських звітів. Ось вони перед нами, надруковані з двох сторін. І на жодній сторінці не вказано ні копійки, яка йде президенту Джо Байдену».

Республіканці кажуть, що мають банківські документи, у яких зазначено, що Гантеру Байдену зробили два грошові перекази з Китаю на домашню адресу Джо Байдена в штаті Делавер. Однак поки що незрозуміло, чи отримав президент ці гроші особисто.

Також неясно, чи наберуть республіканці в палаті представників достатньо голосів для фактичного імпічменту наприкінці розслідування. Вони мають лише невелику перевагу.

Водночас малоймовірно, що сенат, де більшість мають демократи, проголосує за усунення Байдена з посади.
Коротке посилання на цю сторінку:

Імпічмент Джо Байдена: палата представників провела перше слуханняШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїДональд Трамп обійшов Ніккі Гейлі в її рідному штаті Південна КаролінаКитайський винищувач мало не збив австралійський військовий гелікоптерПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоВеликі повені на півночі Іраку: є загибліІзраїль заявив, що не закінчив із «Хезболлою» і що «літо буде спекотним»Викрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країниУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшли

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: