13.05.2024
Телеканал NTD

КНДР депортувала американського солдата, який утік на її територію

КНДР депортувала американського солдата, який утік на її територію

Американського солдата, який незаконно перетнув кордон і втік із Південної Кореї до Північної, депортували назад. У..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Американського солдата, який незаконно перетнув кордон і втік із Південної Кореї до Північної, депортували назад.

У липні рядовий Тревіс Кінг учинив зухвалу й несподівану втечу через демілітаризовану зону.

Влада КНДР заявила, що погодилася його вислати.

Американські чиновники повідомили журналістам, що Кінг здоровий, і його доставили спочатку з Пхеньяна до китайського міста Даньдун, а потім на американську авіабазу «Осан», що в Південній Кореї.

[Меттью Міллер, прессекретар Держдепартаменту США]:

«Я не хотів би спекулювати на будь-яких мотивах північнокорейської сторони. І невідомо, чи це стало результатом прориву в дипломатичних відносинах. Ясна річ, ми раді, що домоглися його повернення. Ми дуже вдячні уряду Швеції за роботу як країни-гаранта».

Ще до втечі Кінга мали звільнити з армії за порушення дисципліни. Він відбув двомісячне ув’язнення в Південній Кореї за напад. Після виходу з в’язниці мав летіти до США для дисциплінарного розгляду. Однак йому вдалося приєднатися до групи, яка їхала на екскурсію до демілітаризованої зони.

Зона розташована на межі Південної та Північної Кореї. Вона одна з найукріпленіших у світі: оточена огорожами з колючим дротом під напругою, камерами, а також замінована.

Сім’я Кінга повідомила, що він розповідав про расизм в армії, і що він збирався втекти до КНДР чи іншої країни.
Коротке посилання на цю сторінку:

КНДР депортувала американського солдата, який утік на її територіюБолгарія та Румунія частково приєдналися до Шенгенської зониПрем’єр Іспанії тимчасово припинив виконувати обов’язки, щоб подумати про відставкуБіля парламенту Грузії розганяють демонстрантів, поки всередині обговорюють закон про іноагентівПерспективи договору Ізраїлю з ХАМАСом дедалі примарнішіЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиУ Гаїті обрали голову перехідної ради та поміняли прем’єраВелика Британія наклала санкції на китайських хакерівАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампанії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: