27.06.2024
Телеканал NTD

У 1000-літній церкві створили вітраж зі сценами про COVID-19

У 1000-літній церкві створили вітраж зі сценами про COVID-19

Тисячолітній ювілей відсвяткувала церква Святої Марії в британському селі Вітлсфорд. До цієї дати її прикрасили новим..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Тисячолітній ювілей відсвяткувала церква Святої Марії в британському селі Вітлсфорд. До цієї дати її прикрасили новим вітражем. Він унікальний тим, що присвячений періоду пандемії коронавірусу.

Ідея виникла під час карантину, коли почали готуватися до ювілею. Місцеві жителі вирішили увічнити тих, хто допомагав одне одному в найскладніші місяці пандемії.

На вітражі зображені люди, ізольовані у своїх будинках, а також сусіди, які доставляють покупки.

[Олівія Коулз, вікарій церкви]:

«Дуже багато людей пережило важкі часи, страждаючи від самотності, тривоги, депресії та хвороб. Це було жахливо, але були й позитивні сторони. Так, у цей період люди знову усвідомили, що важливі добрі стосунки, турбота одне про одного».

Створив вітраж художник Бенджамін Фінн. Працював по десять годин на день під час локдаунів. Спочатку він намалював ескіз. Потім вирізав усі деталі зі скла та зібрав їх, як пазл. Далі вітраж помістили у свинцеву раму.

[Бенджамін Фінн, художник]:

«Спочатку мені було дуже важко уявити, як я це робитиму. Але насправді все вдалося, бо ідея чудова. Питання було в тому, як реалізувати це в конкретних умовах. До того ж вікно досить велике, тому мені довелося заповнити великий простір».

Місцеві жителі кажуть, що тема вітража сповнює надією.

[Клайв Філліпс, працівник Національної служби охорони здоров’я]:

«Гадаю, що в людях проявилося все найліпше. Звісно, це наша робота, але люди ходили до сусідів, стежили, щоб у них була їжа, просто махали рукою через вікно. Люди були разом. І ми думали не лише про себе».

Попередній вітраж у церкві встановили 1922 року. Тоді село пережило пандемію грипу.

[Аласдер Коулз, невролог]:

«Попри те, що тут показано дуже докладні сцени пандемії, ми хотіли, щоб люди дивилися на це вікно й, коли їм важко, черпали універсальне послання надії».

Вітраж зробили на приватні пожертвування. На нього зібрали понад 30 тисяч доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

У 1000-літній церкві створили вітраж зі сценами про COVID-19Туристам і мешканцям Данії прищеплюватимуть екологічні звичкиКитай: переробити мільйони тонн текстильних відходівАвстралійські шахтарі роблять асани, щоб позбутися стресуУ США підтвердили другий із квітня випадок зараження людини пташиним грипомЯк реагують кіпріоти на погрози «Хезболли»Медзаклади Південної Кореї гостро потребують лікарівДіти на півдні Бразилії вже місяць не ходять до школи через зливиЧерез посуху в Мехіко пересохли канали ацтеківЕксміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружини

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: