27.07.2024
Телеканал NTD

Потік мігрантів, які прямують до кордону США, різко збільшився

Потік мігрантів, які прямують до кордону США, різко збільшився

Тисячі мігрантів перетнули кордон США за останні дні. Водночас дедалі більше шукачів ліпшого життя прибуває до..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Тисячі мігрантів перетнули кордон США за останні дні. Водночас дедалі більше шукачів ліпшого життя прибуває до прикордонних міст Мексики автобусами й вантажними поїздами.

Від напливу мігрантів потерпає Сан-Дієго, що в Каліфорнії, а ще Ель-Пасо та Ігл-Пасс, які в Техасі. Так, в Ігл-Пассі, де живе 28 тисяч осіб, цього тижня оголосили надзвичайну ситуацію. Туди за два дні прибуло 6000 мігрантів.

Також цього тижня мексиканська залізниця припинила рух вантажних поїздів на півночі країни. Причиною стало те, що мігранти забираються на дахи вагонів або їдуть між вагонами, і багато хто травмується.

У травні президент США Джо Байден розгорнув нову жорсткішу міграційну політику, щоб запобігти незаконним переходам кордону. Вона передбачає депортацію нелегалів та п’ятирічну заборону на повторний в’їзд. На якийсь час це подіяло.

[Енріке Лусеро, директор міграційної служби в Тіхуані]:

«У червні та липні ситуація була спокійною, але наприкінці серпня мігранти знову почали прибувати. Їхнє походження стало різноманітнішим».

Зі слів експертів, США не мають достатньо можливостей для оформлення документів на кордоні. Також бракує ресурсів, щоб затримувати та депортувати нелегалів.

Як наслідок, людей просто пропускають до США, видавши повістку до суду з призначеною датою. Це стимулює новий потік мігрантів. Вони сміливо перетинають мексиканський кордон, переходять убрід річку Ріо-Гранде й стають у чергу біля КПП США.

[мігрант із Венесуели]:

«До нас дійшли чутки, що тих, хто дістався кордону, впускають до США. Ми також хочемо спробувати туди потрапити. Ми вирушили в таку ризиковану подорож, бо у Венесуелі криза. Ми ліпше загинемо в дорозі, ніж помремо з голоду там».

Водночас адміністрація Байдена звинувачує Конгрес США в тому, що він довгий час не міг домовитися про зміни в імміграційній системі. Тепер вона просить законодавців виділити чотири мільярди доларів на розв’язання проблем на кордоні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Потік мігрантів, які прямують до кордону США, різко збільшивсяЯк дим і вогонь допомагають виправляти американських в’язнівАргентинці кажуть, що тепер їжа для них — це розкішІзраїль знищив одного з найвищих командирів «Хезболли»Небувала посуха в Китаї знищує посіви фермерівБайден розкритикував рішення Верховного суду про імунітет Дональда ТрампаПрем’єр Гаїті відвідав найбільшу лікарню Порт-о-Пренса, яку відбили в бандитівАлбанці закидали «коктейлями Молотова» будівлі уряду та мерії в ТираніЯпонське фехтування на мечах стає популярнішим в АвстраліїГантера Байдена визнали винним у справі про володіння зброєю

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: