24.03.2024
Телеканал NTD

У Йосемітському заповіднику осміліли дикі тварини

У Йосемітському заповіднику осміліли дикі тварини

У Йосемітському національному парку, що на півночі штату Каліфорнія, уже пробивається весняна трава, на деревах зеленіє..

Дата завантаження: 2024-04-24

video

У Йосемітському національному парку, що на півночі штату Каліфорнія, уже пробивається весняна трава, на деревах зеленіє листя й прокидаються після сплячки ведмеді. Цього року працівники заповідника бачать їх частіше, ніж зазвичай. І все через карантин.

Також осміліли олені. Вони без страху прогулюються безлюдною дорогою.

[Френк Дін, президент Йосемітського національного парку]:
«Якби ви опинилися в парку, то побачили б дивовижне видовище, бо зараз там дуже тихо. У заповіднику немає людей, крім доглядачів та кількох місцевих жителів. Це дивовижна сцена. Чуєш шум річки, звуки дикої природи й птахів».

Парк відомий своїми водоспадами й гігантськими секвоями. За рік тут буває понад три мільйони мандрівників. Туристичний сезон зазвичай триває з квітня по жовтень. Та цієї весни заповідник закритий, тому звірі посмілішали.

Президент Йосемітського національного парку вважає, що природа вітає зміни, спричинені карантином.

[Френк Дін, президент Йосемітського національного парку]:
«Найпомітніше змінилася поведінка койотів. Вони зараз виходять навіть удень і не бояться. Вони запросто проходять повз людей, а також бродять поруч із будинками».

Керівництво парку чекає, що влітку сюди знову приїдуть мандрівники. Та заповідник, імовірно, чекають зміни. Люди, напевне, муситимуть дотримуватися соціального дистанціювання. Це позначиться на наповненості готелів, а також на роботі ресторанів та інших закладів. Також тут поменшає персоналу.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Йосемітському заповіднику осміліли дикі твариниНовий рік Дракона відзначили в нью-йоркському Чайна-тауні грандіозним парадомНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраМодний дім Carolina Herrera показав красу як силуУперше за 450 років вісім частин вівтаря епохи Відродження зібрали докупиВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в Марракеші

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: