29.09.2024
Телеканал NTD

Карантин танцям не перешкода: грузинський ансамбль перейшов на онлайн-уроки

Карантин танцям не перешкода: грузинський ансамбль перейшов на онлайн-уроки

Юний танцюрист Лука відпрацьовує рухи грузинського танцю прямо вдома. Займатися йому допомагає відеозапис уроку, викладений в..

Дата завантаження: 2024-03-29

video

Юний танцюрист Лука відпрацьовує рухи грузинського танцю прямо вдома. Займатися йому допомагає відеозапис уроку, викладений в інтернеті. Такі знімають викладачі тбіліських шкіл при Національному балеті Грузії «Сухішвілі».

[Давид Каландадзе, батько хлопчика]:
«Через коронавірус ми всі сидимо на карантині. Мій син танцює з п’яти років і зараз займається за відеоуроком. Як батько, я дуже радий, що моя дитина має таку можливість. Ми, батьки, можливо, теж братимемо онлайн-уроки, якщо карантин затягнеться».

У Тбілісі є кілька шкіл народного грузинського танцю. У них займалося приблизно 5000 дітей і підлітків. Місяць тому школи закрили через епідемію.

[Ніно Сухішвілі, художній керівник Національного балету Грузії]:
«Ми перейшли на онлайн-уроки. Вони доступні нашим учням, а також усім, хто любить і хоче танцювати грузинські народні танці».

Для викладачів онлайн-уроки стали випробуванням. Вони кажуть, що важко не бачити учнів і не знати, зрозуміли ті пояснення чи ні. Та однаково очікують на добрий результат.

[Нуці Бежашвілі, солістка Національного балету Грузії]:
«Гадаю, це корисніше, ніж просто сидіти в ізоляції вдома без руху. Ліпше ми й далі викладатимемо онлайн. Упевнена, що діти добре сприймуть наші уроки».

Національний балет Грузії «Сухішвілі» засновано в 1945 році. Його першими керівниками було подружжя Іллі Сухішвілі та Ніни Рамішвілі. Творчий колектив уже багато років гастролює світом.

Запальні грузинські танці полюбило багато глядачів. Чоловіки-танцюристи заворожують силою, спритністю і стрімкістю, а жінки доповнюють танець м’якістю та граційністю.

У репертуарі ансамблю також є народні осетинські й азербайджанські танці.
Коротке посилання на цю сторінку:

Карантин танцям не перешкода: грузинський ансамбль перейшов на онлайн-урокиУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівЗберегти майстерність карбування в Марокко допомагає статус Світової спадщиниУ сади Версаля повертається фонтан «Колісниця Аполлона»Інший погляд на кохання: «Музей розірваних стосунків» відкрився в ХорватіїУ швейцарському замку відкрилася перша Всесвітня бібліотека водиБлакитного тунця продали майже за $800 000 на аукціоні в ЯпоніїРеконструкцію центру Каїра хочуть почати найближчими місяцямиКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїВедмеді, кобили й турки: парад М’ясопуст у чеському селі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: