27.06.2024
Телеканал NTD

Традиційні намиста з квітів стали ще важливішими для гавайців

Традиційні намиста з квітів стали ще важливішими для гавайців

Для багатьох туристів Гаваї насамперед асоціюються з намистами з квітів. Жителі островів називають їх леї або..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Для багатьох туристів Гаваї насамперед асоціюються з намистами з квітів. Жителі островів називають їх леї або лей. У місцевій культурі це символ гостинності. На гостей надівають леї на знак поваги.

[Карвер Вілсон, власник майстерні]:

«Квіти — це джерело щастя й радості для інших, а також важливий символ значної події».

Намиста з квітів роблять як до свят, так і до похоронів. Коли хтось іде з життя, його проводжають, опускаючи леї в океан.

[Морін Вілсон, власниця майстерні]:

«Квіти зазвичай дарують у свята. Можна подумати, що похорон — це не свято. Але так святкуєш те, що людина прожила життя. Квіти — частина будь-якого свята».

Лісові пожежі на Гаваях, що вирують із початку серпня, завдали людям багато горя. Зараз леї допомагають їм пережити трагічні події.

[Морін Вілсон, власниця майстерні]:

«Ми проходимо через цю трагедію, душевний біль та страждання, але настануть світліші дні. І квіти нам знадобляться для свята».

У давнину леї носили вожді гавайських племен. Тоді намиста робили із зубів, волосся та кісток. Зараз використовують квіти й листя, а іноді плоди й насіння.

На Гавайських островах навіть є День леї. Його відзначають 1 травня. Місцеві жителі вбираються в традиційний одяг і проводять барвисті паради.
Коротке посилання на цю сторінку:

Традиційні намиста з квітів стали ще важливішими для гавайцівПарк розваг у Дубаї пропонує поринути у світ світла та барвНовий гігантський твір художника Сейпа привертає увагу до мігрантівДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізаціїЯкі подарунки підготували для учасників G7 в ІталіїКоролівський замок Балморал, що в Шотландії, уперше відкрили для всіх охочихВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходамиChristian Dior присвятив колекцію от-кутюр спортуНа горі Фудзі в Японії на альпіністів чекають нові правилаНесподіваний скарб: мармурову статую знайшли в давньоримській каналізації в Болгарії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: