17.10.2024
Телеканал NTD

5000 рудоволосих приїхали на фестиваль до Нідерландів

5000 рудоволосих приїхали на фестиваль до Нідерландів

Сотні людей із вогненними шевелюрами відзначають своє свято в Тілбурзі, що в Нідерландах. Щороку тут проходить..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Сотні людей із вогненними шевелюрами відзначають своє свято в Тілбурзі, що в Нідерландах. Щороку тут проходить фестиваль рудоволосих.

Шотландець Ліам змалку почувається дещо утиснутим через свій колір волосся. Але в Тілбурзі ніби потрапляє до іншого світу. Приїжджає сюди вже всьоме.

[Ліам Гантер, учасник фестивалю]:

«Щоразу, буваючи тут, почуваюся дещо ліпше. З багатьох рудих часто підсміюються. І це недобре. Ви не повірите, але в Шотландії таке зі мною часто трапляється».

На фестиваль з’їхалося 5000 рудоволосих із різних країн. Тут для них влаштовують майстер-класи з макіяжу, а також догляду за шкірою і волоссям. Проводять музичні заходи та спортивні змагання. Можна взяти участь і у фотосесії. Її проводить фотограф-портретист Ганс Дірксен-Смітс.

[Ганс Дірксен-Смітс, фотограф]:

«Мені до вподоби така робота. Це руде волосся просто прекрасне. Переважно я роблю чорно-білі фотографії. Але на цьому фестивалі це недоречно, і це фантастика. Моя дружина теж тут. У неї густа копиця рудого волосся».

Приблизно у двох відсотків жителів Землі руде волосся. Причому найбільше рудоволосих у Північній та Північно-Західній Європі.

Фестиваль «Дні рудих» зародився випадково. У 2005 році художник-аматор Барт Рувенгорст розмістив у місцевій газеті оголошення, у якому запросив 15 рудоволосих у Тілбург. Він хотів разом із ними сфотографуватися, хоча сам не рудий. Відгукнулося 150 охочих. Захід привернув увагу, і Рувенгорст вирішив проводити його щороку.
Коротке посилання на цю сторінку:

5000 рудоволосих приїхали на фестиваль до НідерландівФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеВогняноволосі жінки незвичайної краси: виставка прерафаелітів відкрилася в ІталіїКам’яний Атлант знову височить у Долині храмів на СициліїРаніше втрачену гітару Джона Леннона виставлять на аукціонБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіУ Болівії ламам, альпакам та вікуньям присвятили фестивальНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: