19.09.2024
Телеканал NTD

Венеційський кінофестиваль: на острів Лідо знову приїхали зірки кіно

Венеційський кінофестиваль: на острів Лідо знову приїхали зірки кіно

Політики, актори, моделі, режисери та продюсери зібралися на червоній доріжці Венеційського кінофестивалю — найдавнішого у світі...

Дата завантаження: 2024-05-19

video

Політики, актори, моделі, режисери та продюсери зібралися на червоній доріжці Венеційського кінофестивалю — найдавнішого у світі. Він традиційно проходить на острові Лідо. Цього року він ювілейний — 80-й.

Багато знаменитостей, які прийшли до Палацу кіно, говорили про страйки сценаристів та акторів у Голлівуді. Ті заморозили роботу здебільшого американської індустрії розваг.

Сценаристи й актори страйкують одночасно вперше за 63 роки. Вони вимагають обмежити використання штучного інтелекту, а також підвищити зарплати на тлі повсюдного розширення потокових платформ.

[Лора Пойтрас, учасниця журі Венеційського кінофестивалю]:

«Я солідарна зі сценаристами та акторами в їхньому протистоянні всім кіностудіям, у боротьбі проти жадібності й наживи. Я повністю солідарна».

Цього року на фестивалі представлено добірку довгоочікуваних фільмів від усесвітньо відомих режисерів. Серед них «Догмен» від Люка Бессона, «Прісцілла» Софії Копполи та «Вбивця» від режисера Девіда Фінчера.

До складу головного журі також входять відомі режисери, зокрема Джейн Кемпіон, Мартін Макдона, Міа Гансен-Лев та Сантьяго Мітре. А головою журі став режисер Дам’єн Шазель, автор таких фільмів, як «Ла-Ла Ленд» та «Людина на Місяці».
Коротке посилання на цю сторінку:

Венеційський кінофестиваль: на острів Лідо знову приїхали зірки кіноОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонВиставка забутих жінок-художниць проходить у ЛондоніУ Ватикані реставрують центральний елемент собору Святого ПетраМодний дім Dior показав свою осінню колекцію в Нью-ЙоркуКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалюАнглія повернула Австралії списи аборигенів, які вивіз Джеймс КукСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахВ Італії відкрився новий підвісний міст на висоті 175 метрів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: