28.04.2024
Телеканал NTD

Німецькі археологи шукають старожитності за допомогою собак

Німецькі археологи шукають старожитності за допомогою собак

Спеціально навчених собак привезли на розкопки, що за 25 кілометрів від Мюнхена. Вони допомагатимуть археологам знайти..

Дата завантаження: 2024-04-28

video

Спеціально навчених собак привезли на розкопки, що за 25 кілометрів від Мюнхена. Вони допомагатимуть археологам знайти кістки віком до трьох тисяч років.

[Біргіт Анценберг, археолог]:

«Ми стоїмо на території, яка була заселена в залізному віці, у період Галльштатту, тобто в ранній кельтський період. Імовірно, це поселення того часу. Крім того, тут проходить римська дорога».

Це собаки з команди Archaeo Dogs. Створив її ентузіаст Дітмар Кропель. Вони можуть знаходити і свіжі, і старі останки, що лежать на глибині до 14 метрів.

Навчають псів коло двох років. Собаки не помиляються більш ніж у 90 % випадків.

[Дітмар Кропель, засновник Archaeo Dogs]:

«Ми зустрічаємося на місці розкопок, а потім перший собака довільно шукає на обмеженій території. Він може йти ліворуч, праворуч — туди, куди вважає за потрібне. І цей пошук дає нам певні дані».

Команда допомагає археологам на добровільних засадах. Для неї це гарне тренування.

Собак випускають по черзі. Кожній дають коло 10 хвилин.

[Дітмар Кропель, засновник Archaeo Dogs]:

«Ось і Боня тут відзначився. Без гавкоту, але сів і показав, що тут є запах кісток. Це може бути залишковий запах із поховальних камер. Й ось ми беремо іншого собаку, але не повідомляємо кінологу результат Боні, а перевіряємо його».

Собаки працюють не лише з археологами. Вони також допомагають поліції розкривати так звані «холодні справи».
Коротке посилання на цю сторінку:

Німецькі археологи шукають старожитності за допомогою собакПерші у світі перегони в реактивних костюмах відбулися в Дубаї40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуФіліппінець перетворив свій будинок на громадську бібліотекуХудожник розмальовує стовпи електропередачі в австралійському містечкуЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакури

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: