10.12.2024
Телеканал NTD

Нічний заплив улаштували в центрі Копенгагена

Нічний заплив улаштували в центрі Копенгагена

Безпечно й приємно поплавати прямо в центрі міста, ще й уночі, можна в столиці Данії. Щоб..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

Безпечно й приємно поплавати прямо в центрі міста, ще й уночі, можна в столиці Данії. Щоб це продемонструвати, у Копенгагені організували масовий нічний заплив каналами.

[Мює Нюєгор, заступник мера Копенгагена з питань культури та відпочинку]:

«Гавань Копенгагена — одна з найчистіших у Північній Європі. Вона дуже важлива для відпочинку. Ми багато говоримо про важливість зелених зон, але сині зони теж важливі».

Учасникам видали сяйні буї. Двокілометровий водний маршрут лежить повз палац Крістіансборг, де розташований данський парламент.

[учасник запливу]:

«Я щойно проплив по колу два кілометри. Почуваюся чудово. Було дуже тепло, жодних течій. Зазвичай я плаваю на узбережжі, де багато течій та хвиль, тому для мене це було, як колективне купання у ванні. Якби знав, що вода така тепла, то не вдягнув би гідрокостюма».

[учасниця запливу]:

«Мій брат любив плавати у відкритій воді. Перед смертю він сказав, що хотів би, щоб я теж плавала. Якби він був живий, то брав би участь у цьому запливі, тому я хотіла зробити це на згадку про нього».

За безпекою плавців стежать рятувальники. Усе пройшло добре.

[Піа Йогансен, голова клубу плавців]:

«Ми дуже пишаємося Копенгагеном. Тим, що можемо плавати в каналах у центрі міста. Тож це просто вечірка на честь спільноти данського плавання».

Цей заплив — не змагання. Усі учасники одержують пам’ятні медалі.

Серію запливів проводять у межах щорічного фестивалю плавання, що триває два дні. У ньому загалом бере участь коло 3700 осіб.
Коротке посилання на цю сторінку:

Нічний заплив улаштували в центрі КопенгагенаКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміУ Таїланді бенкетом відзначають День слонаЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваУ Сіетлі тисячі людей милуються цвітом сакуриПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтва

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: