10.08.2024
Телеканал NTD

Рідкісних суматранських тигренят показав Франкфуртський зоопарк

Рідкісних суматранських тигренят показав Франкфуртський зоопарк

Два рідкісні суматранські тигреняти дебютують у Франкфуртському зоопарку. Щоправда, на відміну від захопленої публіки, вони не..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Два рідкісні суматранські тигреняти дебютують у Франкфуртському зоопарку. Щоправда, на відміну від захопленої публіки, вони не вельми раді. Кошеням доводиться терпіти ветеринарний огляд та щеплення. Утім, невдовзі їм дадуть спокій.

Два тигреняти-самці народилися 20 червня. Малюків назвали Раджа та Рімбо. Тата звуть Емас, а маму — Сінта. Їй уже дев’ять років, але народила вперше.

[Крістіна Гейгер, директор Франкфуртського зоопарку]:

«Це багато означає не лише для Франкфуртського зоопарку, але і для майбутньої популяції тигрів, бо обидві тварини ще не мали потомства».

Поява тигренят у Сінти важлива з генетичного погляду. Дитинчата не маєють близьких родичів в інших зоопарках.

Суматранські тигри перебувають на межі зникнення.

[Крістіна Гейгер, директор Франкфуртського зоопарку]:

«Імовірно, залишилося лише кілька сотень тварин. У зоопарках їх також менше ніж 200, і їх можна зустріти лише на Суматрі. І, як і всюди у Південно-Східній Азії, тропічні ліси там стрімко зникають. Разом з ними, звісно, зменшується середовище проживання й кормова база, а також частішають зустрічі з людьми».

Понад два місяці Сінта та її дитинчата провели в закритому вольєрі. Тепер сім’я тигрів возз’єднається. Найближчий рік Раджа та Рімбо житимуть із батьками, а потім їм знайдуть місце в інших зоопарках.

Самці суматранських тигрів поводяться інакше, ніж інші підвиди. Вони живуть із вагітною самицею, доки тигренята не підростуть.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рідкісних суматранських тигренят показав Франкфуртський зоопаркУ Лондонському зоопарку підростає дитинча рідкісної рівнинної горилиЯк колишній пілот після звільнення став готувати традиційний сир халуміНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніПерегони на дитячих велосипедах влаштували для дорослих у СШАСобача терапія допомагає пацієнтам знайти сили в лікарні БарселониКішки пройшли подіумом на Тижні моди в ЛондоніАвстралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: