11.03.2024
Телеканал NTD

Боснійська дівчинка шиє національні костюми для Барбі

Боснійська дівчинка шиє національні костюми для Барбі

«Ти можеш бути ким захочеш» — такий девіз ляльки Барбі. А для 11-річної Есми це означає,..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

«Ти можеш бути ким захочеш» — такий девіз ляльки Барбі. А для 11-річної Есми це означає, що популярна у всьому світі іграшка може допомогти їй уславити рідну Боснію.

Дівчинка з містечка Вогоща перетворює ляльок на боснійських красунь у традиційному вбранні. Акуратно шиє весь одяг, продумуючи кожну деталь. Багато уваги приділяє прикрасам.

Вбирає ляльок уже більш як місяць. Надихнув випадок. Якось Есма побачила в сувенірному магазині ляльок у національних сукнях.

[Есма Гліва, швачка]:

«Ці ляльки були одягнені в національні костюми з хусткою, накинутою на плечі. Сорочка була зеленою, а традиційні штани шальвари доходили до колін. Однак це далеко від реальності, так не одягалися».

Есма вирішила поекспериментувати зі своїми Барбі й нарядити їх в національні костюми.

[Есма Гліва, швачка]:

«Дві-три спроби були не дуже успішними, але щоразу ставало краще».

Юна майстриня шиє традиційне вбрання босняків, сербів та хорватів. Необхідні знання має з малих літ. Адже вся родина дівчинки захоплюється фольклором. А бабуся Есми 50 років викладала фольклорні дисципліни.

[Аднана Гліва, мама швачки]:

«Есма шиє національні костюми жителів усіх куточків Боснії і Герцеговини, усіх народностей нашої країни».

Швачка називає своїх ляльок боснійськими Барбі. Щодня отримує замовлення з інших країн. Вона вже відправляла ляльок до Болгарії, Чехії, Туркменістану, Норвегії та Великої Британії. Тепер планує шити вбрання для боснійського Кена.
Коротке посилання на цю сторінку:

Боснійська дівчинка шиє національні костюми для Барбі40 котів зустрічає гостей у котокав’ярні в ІракуВ Австралії названі бабусі простягають руку допомоги молодим мамамПолювання за яйцями: великодню розвагу підготували для мешканців зоопарку в НімеччиніЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваНове поле тюльпанів приваблює туристів на півдні АнгліїЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваМоре щенячої любові дістали шанувальники йоги з нагоди Дня святого ВалентинаКішки пройшли подіумом на Тижні моди в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: