10.01.2024
Телеканал NTD

Після військового перевороту в Габоні десятки вантажівок застрягли на кордоні в Камеруні

Десятки вантажівок, таксі та іншого транспорту застрягли на кордоні Камеруну з Габоном. Це сталося наступного дня після того, як у Габоні військовики вчинили держпереворот. Вони скинули президента та закрили кордони країни на невизначений термін.

Водії опинились у скрутних умовах — без чистої води та достатніх засобів для життя. Немає жодної інформації про те, коли кордон відкриється.

[водій із Чаду]:

«У вантажівках жити важко. Ми спимо на вулиці й нікому не потрібні. У нас навіть немає хорошої води».

[таксист із Камеруну]:

«Ми не можемо працювати, бо кордон закритий. Усе не дуже добре. Люди просять відкрити кордони. Коли таке стається, навіть не знаєш, що робити».

Деякі водії захворіли й потрапили до лікарні. Дехто збирався відвести дітей до школи, але вже не встиг потрапити додому вчасно.

Держпереворот у Габоні стався 30 серпня. Влада перейшла до армії та поліції. Причиною перевороту стала незгода військовиків із результатами президентських виборів. На них переміг Алі Бонго Ондімба, який керує країною 14 років. До цього президентом був його батько Омар Бонго. Він був у владі з 1967 по 2009 рік. Загалом політична династія Бонго керувала Габоном понад 55 років.

Алі Бонго посадили під домашній арешт. Тимчасовим президентом став Бріс Олігі — генерал армії Габону. Уважають, що держпереворот організував він. 4 вересня він складе присягу як тимчасовий голова держави.

Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: