03.04.2024
Телеканал NTD

Найсмертоносніша пожежа в Європі: на зроблених із дрона кадрах видно наслідки

Найсмертоносніша пожежа в Європі: на зроблених із дрона кадрах видно наслідки

На зроблених із дрона кадрах видно наслідки найсмертоноснішої за це літо пожежі в Європі. Вона сталася..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

На зроблених із дрона кадрах видно наслідки найсмертоноснішої за це літо пожежі в Європі. Вона сталася на північному сході Греції в регіоні Еврос. За десять днів загинуло принаймні 20 осіб.

Вогонь випалив понад 77 тисяч гектарів. Пожежа стала також однією з найбільших у Європі за останні роки.

Серед постраждалих і 40-річний Міхаліс. Його пасіка згоріла за кілька годин.

[Міхаліс Цолакіс, місцевий житель]:

«До 7:20 я був тут — намагався врятувати все, що міг, але нічого не міг зробити через спеку та дим. Температура була надто високою. Я залишив усе як є і втік. У моєму сараї згоріло коло 250 порожніх вуликів, а ще 100 з бджолами. У них було повно меду. У сараях було багато інструменту та інвентарю. Усе знищено. На це пішло, мабуть, лише дві години».

Пожежа спалахнула неподалік міста Александруполіс. Вогонь поширився великою територією через ураганний вітер і високі температури. Усі загиблі, крім однієї жертви, були мігрантами, які переховувалися в лісі.

Пожежі в Греції бувають щоліта. Однак цього сезону хвиля вогню стала другою наймасштабнішою за всю історію спостережень. Свій дім мусили покинути тисячі людей. Багато хто залишився без даху над головою.

Науковці кажуть, що пожежі стають інтенсивнішими через хвилі спеки, які приходять на континент дедалі частіше й стають дедалі екстремальнішими.
Коротке посилання на цю сторінку:

Найсмертоносніша пожежа в Європі: на зроблених із дрона кадрах видно наслідкиКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуАлбанія незабаром почне приймати мігрантів у межах угоди з ІталієюРБ ООН ухвалила резолюцію, у якій закликала негайно припинити вогонь у Секторі ГазиІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюТисячі ізраїльтян вимагають звільнити заручників із полону ХАМАСу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: