10.08.2024
Телеканал NTD

Японія збільшує витрати на оборону через напружені відносини з Китаєм

Японія збільшує витрати на оборону через напружені відносини з Китаєм

Японія збільшить оборонний бюджет. У 2024 фінансовому році він перевищить 52 мільярди доларів. Це трохи більше,..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Японія збільшить оборонний бюджет. У 2024 фінансовому році він перевищить 52 мільярди доларів. Це трохи більше, ніж цього року. З цих коштів понад шість мільярдів витратять на зброю і боєприпаси, зокрема на нові керовані ракети класу «корабель-повітря».

Японія другий рік поспіль реалізує п’ятилітній план прем’єр-міністра Фуміо Кісіди з поступового збільшення видатків на оборону. Так, 2027 року вони мають дорівнювати вже 2 % ВВП країни. Тоді Японія за цим показником вийде на третє місце після США та Китаю.

Торік японський уряд уперше з Другої світової війни вирішив значно наростити військову міць. Зі слів влади, причиною стала непрогнозована поведінка Північної Кореї, а ще дедалі більша напористість Китаю.

Цього року міноборони Японії зажадало збільшення фінансування після протесту Пекіна. Той осудив скидання відпрацьованої води з аварійної АЕС «Фукусіма-1» і заборонив імпорт японських морепродуктів. Токіо ж вимагає, щоб цю заборону скасували.
Коротке посилання на цю сторінку:

Японія збільшує витрати на оборону через напружені відносини з КитаємУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаІзраїль: намітився прогрес щодо угоди про звільнення заручниківАпеляційний суд визнав Саркозі винним у незаконному фінансуванні передвиборчої кампаніїІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїСтуденти в США й далі будують табори на території вишів, попри ризик бути відрахованимиЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботуУ Південній Кореї лікарів-протестувальників збираються віддати під суд

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: