02.06.2024
Телеканал NTD

Водне лихо в пустелі: ураган «Гіларі» затопив міста Каліфорнії

Водне лихо в пустелі: ураган «Гіларі» затопив міста Каліфорнії

Тропічний шторм «Гіларі» налетів на Каліфорнію. Це вперше за ось уже як 84 роки в цьому..

Дата завантаження: 2024-05-02

video

Тропічний шторм «Гіларі» налетів на Каліфорнію. Це вперше за ось уже як 84 роки в цьому посушливому регіоні затоплено міста.

До цього він вирував на півострові Нижня Каліфорнія в Мексиці. Там накрило водою дороги, а вулиці міст обернулися на річки.

У місті Палм-Спрінгс, що приблизно за 160 кілометрів від Лос-Анджелеса, зазвичай випадає коло 120 міліметрів опадів на рік. Та, як очікують, цей шторм принесе до 250 міліметрів.

А це містечко Ранчо-Міраж, що біля Палм-Спрінгс.

[місцевий житель]:

«Це вражає. Ніколи не бачив нічого такого. І тропічний шторм до нас ще навіть не дійшов. Сподіватимемося, що люди в безпеці».

[місцевий житель]:

«Шторми вирували й раніше, але ніколи не було такого вітру й стільки дощу одночасно. Мій друг щойно бачив, як від будинку його сусіда відірвало 60-футовий навіс. До того ж у цьому районі повалило кілька дуже великих дерев».

На цих кадрах видно, як вода тече каліфорнійською Долиною Смерті, несучи пісок і каміння. Тут за рік зазвичай випадає 550 міліметрів опадів. Але, як очікують, сам лише цей шторм проллє сто міліметрів.

«Гіларі» принесе величезний обсяг води до багатьох регіонів південного заходу США.

Губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом оголосив надзвичайний стан на більшій частині території Південної Каліфорнії. Водночас попередження про раптові повені діють у всьому регіоні.
Коротке посилання на цю сторінку:

Водне лихо в пустелі: ураган «Гіларі» затопив міста КаліфорніїНирки — у центрі нової кризи в НепаліІзраїль і далі перебуває в стані підвищеної готовності після масованої атаки ІрануОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Фермери Греції і Польщі не припиняють протестуватиІзраїль оголосив, що вивів майже всі війська з півдня Сектора ГазиЄменські хусити завдали удару по судну свого головного союзникаПеребіжчики з КНДР розповіли свої історії на засіданні ООН

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: