27.07.2024
Телеканал NTD

На тиждень моди в Копенгагені пустили лише екологічні бренди

На тиждень моди в Копенгагені пустили лише екологічні бренди

Новий погляд на модну індустрію. Бренди, які цього літа беруть участь у Тижні моди в Копенгагені,..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Новий погляд на модну індустрію. Бренди, які цього літа беруть участь у Тижні моди в Копенгагені, мусять відповідати 18 новим екологічним вимогам: від вибору матеріалів та умов роботи до дизайну декорацій.

Тут немає місця хутру, і принаймні половина вбрання в колекціях має бути виготовлена з екологічно чистих або перероблених матеріалів.

[Сесіль Торсмарк, директор Тижня моди]:

«З огляду на стан екології останніми роками вкрай важливо, щоб галузь змінилася».

Правила поширюються на кожен бренд, який опиняється на подіумі в Копенгагені, зокрема й на новачків, серед яких Рольф Екрот із Гельсінкі.

У пріоритеті фінського дизайнера екологічні матеріали. Причому коло 80 % із них — перероблені. Увесь одяг виробляють у Фінляндії чи прилеглих країнах Балтії.

[Рольф Екрот, дизайнер]:

«Це не вища математика. По суті, ти просто намагаєшся зробити найкращий вибір у кожному аспекті виробництва».

ЄС хоче, щоб до 2028 року було запроваджено нові правила поводження з текстильними відходами. Вони мають пригальмувати так звану «швидку моду».

Для нових брендів, таких як цей, що з Гельсінкі, це не така вже й драматична зміна.

[Ервін Латімер, засновник бренду]:

«Скажу, що для нового бренду це значно простіше, бо у вас немає усталених методів роботи й налагодженого виробництва, усталених ресурсів».

Утім, текстильна галузь лишається одним із найбільших у світі забруднювачів. Також вона — другий за величиною у світі споживачем води.
Коротке посилання на цю сторінку:

На тиждень моди в Копенгагені пустили лише екологічні брендиУнікальну колекцію монет данського магната, нарешті, можуть продатиВідпустка вдома: на березі Тибру в Римі відкрили безплатний пляжВиставка забутих жінок-художниць проходить у ЛондоніНадихнула наука та природа: 17 незвичайних скульптур розмістили в Садах К’ю в ЛондоніДавньоримська Аппієва дорога претендує на внесення до списку ЮНЕСКОЗахопливі перегони на човнах-драконах влаштували в ГонконгуВісім унікальних годинників Міхаеля Шумахера виставлять на аукціонУ Болівії ламам, альпакам та вікуньям присвятили фестивальНовий гігантський твір художника Сейпа привертає увагу до мігрантів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: