16.04.2024
Телеканал NTD

4000 ляльок Барбі зібрано в приватному музеї в Копенгагені

4000 ляльок Барбі зібрано в приватному музеї в Копенгагені

Понад 4000 ляльок Барбі зберігається в цьому музеї, що в Копенгагені. У колекції є і ранні..

Дата завантаження: 2024-05-16

video

Понад 4000 ляльок Барбі зберігається в цьому музеї, що в Копенгагені. У колекції є і ранні екземпляри, і сучасні, і ті, що випускали обмеженою серією. Створила цей світ данка Лене Дарліє Педерсен.

Жінка почала збирати Барбі у 89-му році.

[Лене Дарліє Педерсен, колекціонерка]:

«Я просто подумала, що вони гарні, і вбрання мені сподобалося. Насправді я колекціонувала старі іграшки, але потім у нашому клубі з’явилася жінка, яка збирала ляльок Барбі. Мені здалося це кумедним, і я теж почала збирати».

За роки колекціонування Лене помітила, що ляльки змінюються. Можливо, це пов’язано з критикою. Виробникам неодноразово дорікали, що Барбі нав’язує дітям нереальні стандарти краси.

[Лене Дарліє Педерсен, колекціонерка]:

«Її лице змінювалося приблизно кожні десять років. Саме тоді (в 1997) в неї змінилося обличчя. Воно стало пухлішим, і сама вона теж стала трохи гладшою. А тепер лялькам укорочують ноги».

У колекції данки чимало особливих ляльок. Наприклад, одна з них натхнена образом німецької моделі Гайді Клум, є Барбі й в образі співачки Бейонсе. А один колекційний набір присвячено весіллю принца Вільяма й принцеси Кетрін.

Утім, улюбленою в Лене лишається стара німецька лялька Більд Ліллі. Її прообразом стала героїня мінікоміксів із таким самим ім’ям.

Раніше данка зберігала ляльок удома. Потім зрозуміла, що місця більше немає, і відкрила музей. Він займає п’ять кімнат і підвал. Нових Барбі більше не купує, але дбайливо зберігає ті, що вже є. Для охочих проводить екскурсії.
Коротке посилання на цю сторінку:

4000 ляльок Барбі зібрано в приватному музеї в КопенгагеніПаризький кондитер створив незвичайне тістечко з нагоди Олімпійських ігорСицилійський вулкан Етна приваблює туристів кільцями пари та газуНаціональний симфонічний оркестр США зіграв на старовинних інструментахСтаровинне іспанське ательє створює одяг та аксесуари для кіноіндустрії всього світуФранцуженка на Ейфелевій вежі побила світовий рекорд із висоти лазіння по канатуВиставка забутих жінок-художниць проходить у ЛондоніУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиКитайські майстри готують повітряних зміїв до видовищного фестивалю

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: