27.11.2024
Телеканал NTD

4000 ляльок Барбі зібрано в приватному музеї в Копенгагені

4000 ляльок Барбі зібрано в приватному музеї в Копенгагені

Понад 4000 ляльок Барбі зберігається в цьому музеї, що в Копенгагені. У колекції є і ранні..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Понад 4000 ляльок Барбі зберігається в цьому музеї, що в Копенгагені. У колекції є і ранні екземпляри, і сучасні, і ті, що випускали обмеженою серією. Створила цей світ данка Лене Дарліє Педерсен.

Жінка почала збирати Барбі у 89-му році.

[Лене Дарліє Педерсен, колекціонерка]:

«Я просто подумала, що вони гарні, і вбрання мені сподобалося. Насправді я колекціонувала старі іграшки, але потім у нашому клубі з’явилася жінка, яка збирала ляльок Барбі. Мені здалося це кумедним, і я теж почала збирати».

За роки колекціонування Лене помітила, що ляльки змінюються. Можливо, це пов’язано з критикою. Виробникам неодноразово дорікали, що Барбі нав’язує дітям нереальні стандарти краси.

[Лене Дарліє Педерсен, колекціонерка]:

«Її лице змінювалося приблизно кожні десять років. Саме тоді (в 1997) в неї змінилося обличчя. Воно стало пухлішим, і сама вона теж стала трохи гладшою. А тепер лялькам укорочують ноги».

У колекції данки чимало особливих ляльок. Наприклад, одна з них натхнена образом німецької моделі Гайді Клум, є Барбі й в образі співачки Бейонсе. А один колекційний набір присвячено весіллю принца Вільяма й принцеси Кетрін.

Утім, улюбленою в Лене лишається стара німецька лялька Більд Ліллі. Її прообразом стала героїня мінікоміксів із таким самим ім’ям.

Раніше данка зберігала ляльок удома. Потім зрозуміла, що місця більше немає, і відкрила музей. Він займає п’ять кімнат і підвал. Нових Барбі більше не купує, але дбайливо зберігає ті, що вже є. Для охочих проводить екскурсії.
Коротке посилання на цю сторінку:

4000 ляльок Барбі зібрано в приватному музеї в КопенгагеніПрогулянки Сеною на невеликому човні дедалі частіше обирають туристи в ПарижіДва неопубліковані тексти пісень Боба Ділана виставлять на торги в Нью-ЙоркуНепальська альпіністка побила рекорд з найшвидшого сходження на ЕверестБарселонський ресторан назвали найкращим у світіНесподіваний скарб: мармурову статую знайшли в давньоримській каналізації в БолгаріїДо Гани повернулися реліквії, вивезені за часів британської колонізації«Він крутий»: Трамп прибув на з’їзд своєї партії з пов’язкою на вусіДо албанської фортеці поспішають сотні тисяч туристівФольклорний марш: як у Сараєві проходив фестиваль народних танців та пісень

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: