27.06.2024
Телеканал NTD

Квіткові інсталяції прикрасили Брюссель

Квіткові інсталяції прикрасили Брюссель

Дев'ять слонів «прийшли» на історичну площу Гран-Плас, що в центрі Брюсселя. Гігантські дерев'яні скульптури наче застигли..

Дата завантаження: 2024-07-27

video

Дев’ять слонів «прийшли» на історичну площу Гран-Плас, що в центрі Брюсселя. Гігантські дерев’яні скульптури наче застигли в русі. А за кожною фігурою тягнеться стежка зі слідів, усипаних жоржинами. Цю композицію створили учасники фестивалю Flowertime.

[Денніс ван дер Меєр, художник-флорист]:

«Ніяк не очікуєш побачити слонів тут, у центрі Брюсселя, на Гран-Пласі. Це неймовірно».

А в Брюссельській ратуші тим часом чекає вінчання наречена в білому платті. Уздовж проходу розташувалися букети білих квітів. Художниця-флорист Селін використала найтонший дріт, щоб скріпити всі деталі своїх творінь і надати їм легкості.

[Селін Ванденберг, художниця-флорист]:

«Ця композиція ніби кличе глядачів підійти ближче й усе розглянути. І тоді вони бачать різні дрібні деталі, такі як перлини на квітах».

Квіткові інсталяції з’явилися навіть у кабінеті мера. На купах документів виростають фантастичні сади.

[Неле Ост, художниця-флорист]:

«Знадобився деякий час, щоб зібрати всі ці папери. Почали ми, звісно, з того, що склали їх певним чином, створюючи структуру композиції. Тож на це пішло кілька тижнів роботи».

Художниця-флорист Лейла прикрасила пишною гірляндою з квітів поручні головних сходів мерії.

[Лейла Вансумер, художниця-флорист]:

«Це місце не схоже на інші. Такого не робиш щодня. Тож це приємне заняття».

У фестивалі беруть участь 23 команди з Бельгії та інших країн. Для композицій вони використовують 100 тисяч квітів. Ними прикрасять 15 історичних залів Брюссельської ратуші.
Коротке посилання на цю сторінку:

Квіткові інсталяції прикрасили БрюссельЩо можна й чого не можна: жителька Версаля навчає французького етикетуПавич, коала та дракон: виставку квітів в індійському штаті Тамілнад присвятили дикій природіТаємничі кулясті камені приваблюють туристів до лісу в Боснії і ГерцеговиніПрованська гра петанк, як і раніше, популярна у ФранціїДавньоримська Аппієва дорога претендує на внесення до списку ЮНЕСКОЯкі подарунки підготували для учасників G7 в ІталіїНепальська альпіністка побила рекорд з найшвидшого сходження на ЕверестМіжнародний день бджіл: як вивчають цих комах із часів ГалілеяУ чому секрет ідеальної неаполітанської піци

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: