17.12.2024
Телеканал NTD

Фестиваль повітряних зміїв у Болгарії проводять уздовж маршруту міграції птахів

Фестиваль повітряних зміїв у Болгарії проводять уздовж маршруту міграції птахів

Різноколірні повітряні змії звиваються й кружляють у небі над болгарським узбережжям Чорного моря. Сюди приїхали виробники..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

Різноколірні повітряні змії звиваються й кружляють у небі над болгарським узбережжям Чорного моря.

Сюди приїхали виробники повітряних зміїв із різних країн, щоб показати свої творіння, а головне — випробувати їх у польоті.

Мартін Карнольський — ентузіаст кайтингу. Каже, що це непросте заняття.

[Мартін Карнольський, учасник фестивалю]:

«Це хобі потребує наполегливості та майстерності. Кажуть, що запускати повітряного змія це як кататися на велосипеді. Мені здається, що складніше. Ми можемо порівняти це зі складнішими трюками на велосипеді. Треба багато працювати, щоб навчитися. Головний секрет — тренування й вітер. Політаймо!»

Фестиваль проводять на узбережжі Чорного моря вздовж міграційного шляху, якими літають птахи з півночі на південь та назад. Маршрут називають Віа Понтіка.

Організатори заходу закликають захистити рідкісні види птахів і зберегти природу.

[Юрій Георгієв, організатор фестивалю]:

«На цьому маршруті ми вирішили провести наш фестиваль у сімох різних локаціях чорноморського узбережжя. Це допоможе популяризувати міграційний шлях, а також показати це шоу новій публіці».

Польоти зазвичай починаються рано-вранці. Деякі змії — значних розмірів. Інші — спритніші, і з ними можна виконувати складні віражі.

Цей щорічний фестиваль проводять уже водинадцяте. Він триватиме до початку вересня.
Коротке посилання на цю сторінку:

Фестиваль повітряних зміїв у Болгарії проводять уздовж маршруту міграції птахівЕксклюзивні й дорогі: глобуси, як і раніше, потрібні покупцямКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рікМісто з казки «Тисяча й одна ніч» запрошує на фестиваль у СШАПольський полонез внесли до списку ЮНЕСКОАнглія повернула Австралії списи аборигенів, які вивіз Джеймс КукБалабан — душа музичної культури АзербайджануВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходамиБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиІракський перукар створює картини з волосся клієнтів

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: