04.08.2024
Телеканал NTD

Як у Гонконгу зберігають спадщину Брюса Лі через 50 років після його смерті

Як у Гонконгу зберігають спадщину Брюса Лі через 50 років після його смерті

У жвавому фінансовому районі Гонконгу десятки дітей віком до дванадцяти років навчаються прийомів він-чунь. Це південнокитайський..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

У жвавому фінансовому районі Гонконгу десятки дітей віком до дванадцяти років навчаються прийомів він-чунь. Це південнокитайський стиль бойового мистецтва, якого навчався Брюс Лі.

Через 50 років після його смерті він не перестає захоплювати уяву молодих людей у всьому світі.

У цьому залі маленькі учні беруть участь у спарингах та відпрацьовують прийоми.

[Себбі Пен, учень]:
«Мені подобається кунг-фу».

Він-чунь відомий швидкими ударами та прийомами ближнього бою. Брюс Лі вивчав цей стиль у віці 13 років. Потім розробив свою власну форму бойового мистецтва, відому як джиткундо.

Цей інструктор тренувався у третього учня майстра він-чунь, який навчав самого Брюса Лі.

У дитинстві він надихнувся фільмами з Брюсом Лі. А потім, коли навчився бойового мистецтва, емігрував з Австралії до Гонконгу.

[Німа Кінг, інструктор з він-чунь]:
«Він зразок, який наслідує молодь. Неважливо, скільки вам років, він може стати для вас джерелом натхнення, тому що життя складається зі злетів та падінь, іноді доводиться падати. Що ти тоді робиш? Згортаєшся калачиком і плачеш чи встаєш і дивишся правді у вічі? І неважливо, хто це: чоловік, жінка чи дитина. Ось чому я розповідаю синові про Брюса Лі».

Крім прийомів, він також навчає дітей медитувати, а також розповідає про філософію Брюса Лі.

[Німа Кінг, інструктор з він-чунь]:
«Не думаю, що хтось перевершив Брюса Лі, хоч він і помер 50 років тому. Усі від Близького Сходу до Південної Америки знають Брюса. І на те є причина. Справа не лише у фільмах. Чому іноді ми плачемо, коли дивимось героїчний фільм? Тому що ми можемо відчути цей дух і перейнятися до нього повагою».

На іншому боці Гонконгу 55-річний Білл Вонг займається своїми звичайними тренуваннями він-чунь у невеликій школі бойових мистецтв. Її заснували ще 1967 року семеро гонконгських учнів вчителя Брюса Лі.

[Білл Вонг, практикувальник він-чунь]:
«Моє навчання він-чунь почалося з невдач. Я нічого не знав про бойові мистецтва. Але тепер у мене швидкі рефлекси та відмінні навички. Це допомагає мені позбутися стресу на роботі і без вагань вирішувати проблеми. Як сказав Брюс Лі: “Стань сильнішим, щоби протистояти сильним противникам”».

Брюс Лі народився у Сан-Франциско, але виріс у Гонконгу. Він помер 20 липня 1973 року від набряку мозку. Йому було 32 роки.
Коротке посилання на цю сторінку:

Як у Гонконгу зберігають спадщину Брюса Лі через 50 років після його смертіП’єр де Кубертен: Олімпіада повертається в місце народження батька сучасних ігорТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїПерегони в стилі Дикого Заходу: змагання з кінного скіджорингу пройшли в СШАОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкоші

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: