04.11.2024
Телеканал NTD

Попит на «сонцезахисну» моду в Пекіні зростає на тлі екстремальної спеки

Попит на «сонцезахисну» моду в Пекіні зростає на тлі екстремальної спеки

Сонцезахисний одяг — у тренді в Пекіні. У місті вже встановлено температурний рекорд. 28-й день поспіль..

Дата завантаження: 2024-05-04

video

Сонцезахисний одяг — у тренді в Пекіні. У місті вже встановлено температурний рекорд. 28-й день поспіль температура тут тримається вище за 35 градусів Цельсія.

Великий попит спостерігається на капелюхи з широкими крисами, маски для обличчя й нарукавники з охолоджувальної, стійкої до ультрафіолетового випромінювання тканини.

[Лі Сюянь, туристка]:
«Мені зовсім не подобається засмагати. Деякі роблять це спеціально. Засмагла шкіра теж гарна. Але мене дуже турбують потенційні шкірні захворювання чи поява ластовиння».

[жителька Пекіна]:

«Гадаю, сонцезахисний одяг має «дихати» й бути тонким, інакше влітку дуже жарко, також важко дихати».

А дехто вдається до допомоги технологій. Наприклад, такий капелюх обладнано вентилятором.

[Чжао Сінці, туристка]:
«Цей вентилятор живиться від сонячної енергії».

Продавці в магазинах сонцезахисного одягу зазначають, що цьогоріч з’явилося багато товарів різного кольору і з різної тканини.

[працівниця магазину]:
«Так, сонцезахисний одяг, охолоджувальні рукави, а також головні убори продаються дуже добре. Цьогоріч набагато більше людей гуляє, і дуже жарко, тож можна вдягати цей одяг щодня».

Утім, не всі покупці готові таке носити.

[покупець]:
«У захисному одязі ходити жарко, хоча він запобігає сонячним опікам. Особисто я намагаюсь уникати прямих сонячних променів, а не носити такий одяг. Так трохи прохолодніше».

Місяць тому в Пекіні було оголошено червоне попередження про небезпеку високих температур. Воно стало першим за останні вісім років.
Коротке посилання на цю сторінку:

Попит на «сонцезахисну» моду в Пекіні зростає на тлі екстремальної спекиОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніУ Гонконгу оприлюднили жорсткішу версію закону про нацбезпекуАвстралію «вразив» смертний вирок для австралійського блогера в КитаїГонконг посилив закон про нацбезпекуВибух у ресторані в Китаї: є загиблий та постраждаліАмериканський штат Аризона розглядає законопроєкт проти насильницького вирізання органів у КитаїТайвань відігнав катер берегової охорони КНР від своїх островів ЦзіньменьЧому молоді китайці стали рідше купувати предмети розкоші

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: