17.05.2024
Телеканал NTD

Метеоритний потік осяяв нічне небо над Балканами

Метеоритний потік осяяв нічне небо над Балканами

«Зоряний дощ» прикрасив нічне небо над хорватським островом Ластово. Тут зібралися десятки людей, щоб насолодитися захопливим..

Дата завантаження: 2024-05-17

video

«Зоряний дощ» прикрасив нічне небо над хорватським островом Ластово. Тут зібралися десятки людей, щоб насолодитися захопливим видовищем. Це метеорний потік Персеїди. Його можна спостерігати щороку.

Метеорний потік видно в той час, коли Земля проходить через хвіст комети Свіфта — Таттла. Він складається з найдрібніших частинок льоду, пилу й порід, які викидає ядро комети. Потрапляючи до атмосфери Землі, вони спалахують, як зірки, і згоряють.

[турист зі Спліта]:

«Я спостерігаю це не вперше, але вперше бачу так багато зірок. Видимість чудова, і що дві хвилини падає зірка — велика чи маленька. Це вражає».

[туристка з Дубровника]:

«Кожні кілька хвилин видно, як падає зірка. Це захопливо. Багато людей зібралося тут, щоби подивитися на таке явище».

Метеорний потік Персеїди видно із 17 липня до 24 серпня. Пік його активності припадає на 12 серпня. Заведено вважати, що Персеїди відкрили в 1834, але перші згадки про них з’явилися ще в китайському літописі, який датують 36 роком нашої ери.
Коротке посилання на цю сторінку:

Метеоритний потік осяяв нічне небо над БалканамиСмугастий дебютант: тримісячне тигреня показали публіці в зоопарку в РиміНазвані мами-видри допоможуть осиротілим дитинчатамВсесвітній День Фалунь Дафа відзначили парадами та іншими мальовничими заходамиЗнайомтесь із найщасливішим водієм автобуса в АргентиніСтамбул: як собаки-терапевти допомагають в аеропортуЙогу внесли до розкладу уроків однієї зі шкіл столиці КосоваЖитель Торонто перетворив свій будинок на ексцентричний витвір мистецтваКилим із дзвіночків знову прикрасив «Синій ліс» у БельгіїАвстралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: