03.04.2024
Телеканал NTD

Швидкозарядний перегоновий електрокар побудували в Нідерландах

Швидкозарядний перегоновий електрокар побудували в Нідерландах

Боліди з електромотором дуже скоро можуть стати мрією кожного автоперегонника. Поки що мінус таких автомобілів у..

Дата завантаження: 2024-05-03

video

Боліди з електромотором дуже скоро можуть стати мрією кожного автоперегонника. Поки що мінус таких автомобілів у тривалому заряджанні. Але цей прототип руйнує всі стереотипи. Він заряджається лише за чотири хвилини.

Болід побудувала одна студентська команда з Ейндговена, що в Нідерландах. Розробники називають своє дітище електричним перегоновим автомобілем, що заряджається найшвидше у світі.

[Гіке ван Гес, член команди]:

«Ми вже досягали часу заряджання 12 хвилин, що на десять хвилин швидше, ніж в акумуляторів, що існують на ринку. Минулого тижня ми показали акумулятор, який заряджається за чотири хвилини, а якщо точніше — за 3 хвилини й 56 секунд».

Звичайні акумулятори заряджаються кілька годин. Якщо процес прискорити, виділятиметься більше тепла й батарея прослужить недовго. Студенти розв’язали цю проблему, оснастивши акумулятор системою охолодження.

[Якко Тейгейс, член команди]:

«Для швидкого заряджання автомобілів потрібне охолодження, бо літієві елементи виділяють тепло. І цей чинник обмежує, оскільки елементи перегріваються. Однак у нас добре охолодження, і все залишається в нормі».

Місткість акумулятора — 29 кіловат-годин. Він забезпечує запас ходу — 250 кілометрів. Поки що болід тестують на трасі «Зандворт» у Нідерландах. Пізніше він братиме участь у перегонах «24 години Ле-Мана» у Франції, але тільки щоб продемонструвати нові технології.
Коротке посилання на цю сторінку:

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: