10.04.2024
Телеканал NTD

45-му президентові США Дональду Трампу висунули четвертий пакет звинувачень

45-му президентові США Дональду Трампу висунули четвертий пакет звинувачень

Дональдові Трампу висунули четвертий пакет кримінальних звинувачень. Він містить 41 пункт, який підготувала велика колегія присяжних..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Дональдові Трампу висунули четвертий пакет кримінальних звинувачень. Він містить 41 пункт, який підготувала велика колегія присяжних штату Джорджія. Окрім Трампа, у справі фігурують 18 обвинувачених із його колишнього штабу.

Прокурор округу Фултон — Фані Вілліс звинувачує Трампа та його команду в спробі оскаржити результати виборів 2020 року, коли перемогу присудили Джо Байдену.

Це ще більше посилить юридичні проблеми, з якими зіткнувся Трамп — лідер республіканців у перегонах за президентське крісло 2024 року.

Обвинувальний акт містить, зокрема, такі пункти, як порушення Закону про корумповані й такі, що перебувають під впливом рекетирів, організації, а також підбурювання держслужбовців до порушення присяги, змова з метою підроблення першого ступеня та змова задля подання підроблених документів.

У цій справі звинувачення висунули серед інших і ексголові адміністрації Білого дому Марку Медовзу, а також колишнім юристам Трампа Руді Джуліані, Дженні Елліс та Сідні Пауелл.

[Дональд Трамп, 45-й президент США]:

«Справедливість і верховенство закону в Америці офіційно мертві. Це четвертий акт втручання у вибори шахрая Джо Байдена та демократів-комуністів, які повністю руйнують нашу країну».

Нинішній виборчий штаб Трампа також випустив заяву, у якій стверджується, що четвертий пакет кримінальних звинувачень — це політично вмотивований напад прокурора, яка має очевидні антиреспубліканські погляди.

Після виборів 2020 року Дональд Трамп постійно оскаржував їх результати в Джорджії та інших штатах. За місяць після голосування він попросив губернатора Джорджії Браяна Кемпа скликати спеціальну законодавчу сесію для скасування результатів. Губернатор відмовився.

6 січня 2021 року протест проти результатів виборів під гаслом «Зупиніть викрадання» завершився вторгненням до Капітолія. Після цього критикувати Трампа та його заяви, що вибори було сфальшовано, стали більше.

Вісьмом підсудним може загрожувати до 20 років позбавлення волі.
Коротке посилання на цю сторінку:

45-му президентові США Дональду Трампу висунули четвертий пакет звинуваченьСупервівторок завершився перемогою Дональда Трампа та Джо БайденаВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиНайпотужніший за 25 років землетрус на Тайвані: щонайменше четверо загиблихПрорвало греблю: зсув завалив поселення в БолівіїПоліція зачищає від демонстрантів кампуси американських університетів25 років репресій: прихильники Фалуньгун закликають зупинити переслідування в КитаїІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїПовені спричинили хаос в Афганістані та ПакистаніПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у Фінляндії

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: