11.08.2024
Телеканал NTD

Кадри з Гаваїв: Лахаїна до та після руйнівної пожежі

Кадри з Гаваїв: Лахаїна до та після руйнівної пожежі

На цих кадрах гавайське місто Лахаїна, яким воно було ще донедавна. Зелений райський куточок, популярний у..

Дата завантаження: 2024-05-11

video

На цих кадрах гавайське місто Лахаїна, яким воно було ще донедавна. Зелений райський куточок, популярний у туристів та любителів серфінгу. А це воно тепер — після руйнівних пожеж.

Вогняна стихія буквально спопелила північно-західне узбережжя острова Мауї, де розташована Лахаїна. Кількість загиблих зросла до 93. І жертв, найімовірніше, буде ще більше.

Дехто ще шукає зниклих родичів. Джун їздить до евакуаційних центрів, сподіваючись знайти дев’ятьох членів своєї родини.

[Джун Лакеста, родич зниклих безвісти]:

«Хочу знайти сім’ї Кіхана, Колома та Вільєгас. Їх усі шукають уже три дні».

Пожежники досі гасять локальні осередки займання, а рятувальники із собаками обстежують випалені території. Згоріли тисячі будинків та понад 800 гектарів землі.

Стихія захопила зненацька. Система оповіщення не спрацювала, а вогонь поширювався дуже швидко.

Для Гаваїв ці пожежі стали смертоносним стихійним лихом. Вони перевершили навіть цунамі 1960 року, що налетіло на острови через рік після того, як вони стали штатом США. Ці пожежі також стали найбільш смертоносними в США загалом більш ніж за сто років.

За попередніми підрахунками, на те, щоби відбудувати Лахаїну, потрібно 5,5 мільярда доларів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Кадри з Гаваїв: Лахаїна до та після руйнівної пожежіФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомогиАвстралія незадоволена поясненням Ізраїлю й вимагає покарати винних у загибелі волонтерівВикрадення планів безпеки поставила під загрозу проведення Олімпіади в ПарижіІзраїль порадив ХАМАСу «повернутися з інших планет на Землю»Ізраїль убив трьох синів лідера ХАМАСуЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелектуЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиУ Калькутті відкрилася перша в Індії підводна лінія метро

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: