09.03.2024
Телеканал NTD

Норвезька альпіністка підкорила 14 найвищих гір за 92 дні й цим побила світовий рекорд

Норвезька альпіністка підкорила 14 найвищих гір за 92 дні й цим побила світовий рекорд

Як героїв зустрічають норвезьку альпіністку Крістін Гарілу й непальця Тенджина Шерпу в Катманду. Вони побили рекорд..

Дата завантаження: 2024-05-09

video

Як героїв зустрічають норвезьку альпіністку Крістін Гарілу й непальця Тенджина Шерпу в Катманду. Вони побили рекорд із найшвидшого підкорення 14 найвищих вершин світу. Альпіністи піднялися на них за 92 дні.

Сходження почали у квітні, піднявшись на гору Шишабангма, що в Тибетському автономному районі. Потім підкорили інші восьмитисячники в Китаї і Непалі. Останньою в списку стала гора Чогорі або К2. Це друга за висотою вершина світу після Евересту. Рекордсмени піднялися на неї з боку Пакистану.

[Крістін Гаріла, альпіністка]:

«Якийсь час я не буду часто підійматися на восьмитисячники. Загалом я подолала 288 тисяч метрів. Уважаю, що виконала частину свого завдання».

Це друга спроба норвезької альпіністки встановити рекорд. Попереднього разу Гаріла встигла підкорити лише 12 вершин, а потім через спалах COVID Китай закрив кордони.

До цього рекорд належав британцю непальського походження Нірмалу Пурджі. У 2019 році він підкорив 14 вершин за 189 днів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Норвезька альпіністка підкорила 14 найвищих гір за 92 дні й цим побила світовий рекордФрирайдери з усього світу з’їхалися на змагання Darkfest-2024Стрибок майже на 15 метрів: нові рекорди зі стрибків на лижах та сноубордах встановили у ШвейцаріїПерегони в стилі Дикого Заходу: змагання з кінного скіджорингу пройшли в США265 000 осіб у 169 країнах взяли участь у благодійному забігуКоул Брауер стала першою американкою, яка наодинці здійснила кругосвітнє плавання, без зупинок і допомоги

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: