18.08.2024
Телеканал NTD

Болівія хоче зменшити залежність від долара за допомогою юаня

Болівія хоче зменшити залежність від долара за допомогою юаня

Болівія має намір зменшити залежність від долара в зовнішній торгівлі завдяки китайському юаню. Про це заявив..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Болівія має намір зменшити залежність від долара в зовнішній торгівлі завдяки китайському юаню. Про це заявив міністр економіки Марсело Монтенегро. З його слів, деякі імпортери вже переходять на нову валюту.

[Марсело Монтенегро, міністр економіки Болівії]:

«Багато хто вже платить за імпорт споживчих товарів, транспортних засобів, автомобілів, сировини та готових матеріалів, а також проміжних товарів, конвертуючи їхню вартість у юані. Про це заявив керівник Палати експортерів. Він сказав, що будівельники та імпортери вже використовують юань. Це не означає, що ми замінили використання долара, але все має початок».

Однак підприємці стурбовані, що юань обмежить кількість компаній, з якими вони зможуть вести бізнес.

[Мерседес Кісберт, голова Асоціації імпортерів Болівії]:

«Найпопулярніша валюта у світі — долар. Китайська валюта відома в Китаї. Я не думаю, що це гарна ідея — працювати з юанями й забути про долари, бо інші компанії не захочуть брати китайську валюту».

Останні кілька місяців у Болівії бракує доларів. Почасти через зменшення видобутку природного газу, який є основною позицією національного експорту. Обсяг валютних резервів зменшився з 15 мільярдів доларів — пікового значення, яке було у 2014 році, до приблизно чотирьох мільярдів. Це вдарило по державних фінансах, а також поставило під загрозу валютну прив’язку Болівії до долара.
Коротке посилання на цю сторінку:

Болівія хоче зменшити залежність від долара за допомогою юаняЯк угорці повертаються до сільського життяУ Гонконгу запроваджують заборону на одноразовий пластиковий посудДедалі частіші повені в Бразилії можуть створити хвилю кліматичної міграціїКовбаса з єнотів — новий делікатес у НімеччиніПарк з’явиться на естакаді в центрі ТокіоПрезидент Південної Кореї закликав лікарів-страйкарів шукати компромісЕксміністра Казахстану засудили до 24 років позбавлення волі за вбивство дружиниСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуЛікарям, що страйкують у Південній Кореї, поставили вимогу до березня повернутися на роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: