18.09.2024
Телеканал NTD

Мігранти, які прибувають до Нью-Йорка, опиняються на вулицях через брак місць

Мігранти, які прибувають до Нью-Йорка, опиняються на вулицях через брак місць

Колись це був культовий нью-йоркський готель. Тепер це центр приймання мігрантів. Він розташований у діловому центрі..

Дата завантаження: 2024-10-18

video

Колись це був культовий нью-йоркський готель. Тепер це центр приймання мігрантів. Він розташований у діловому центрі Мангеттену, усього за кілька кроків від Центрального вокзалу. На піку своєї популярності готель брав до 900 постояльців.

Тепер йому довелося змінити спеціалізацію, бо Нью-Йорк щосили намагається не допустити масового витоку мігрантів на вулиці.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, готель переповнений. Мігранти, яким не вдалося знайти місця всередині, змушені чекати на вулиці. Біля входу — черга. Люди стоять із картонними коробками, на яких можна сидіти та спати.

За даними мерії, минулої весни до міста прибуло понад 90 тисяч шукачів притулку. Щодня приїжджає по 300–500 осіб.

Через це міська влада підготувала листівку, яку масово розповсюджуватимуть на кордоні США та Мексики. У ній ідеться, що мігрантам не слід їхати до Нью-Йорка, бо там бракує місць і це дуже дороге місто для життя, зокрема транспорт, їжа та оренда нерухомості.

На пресконференції мер Нью-Йорка Ерік Адамс сказав, що перебування в центрах для мігрантів для всіх дорослих обмежать до 60 днів. Якщо за цей час вони не знайдуть постійного місця проживання, то муситимуть подати заявку на переміщення до іншого міста.

[Ерік Адамс, мер Нью-Йорка]:

«Жителі Нью-Йорка знають, що наше місто та країна завжди відкриті для іммігрантів. Саме завдяки їм було збудовано наше місто та вся наша країна. Але ми не можемо й далі приймати десятки тисяч людей самостійно без допомоги штату та федерального уряду».

Примітно, що мігрантів доставляють до Нью-Йорка та Вашингтона автобусами, спеціально виділеними губернатором штату Техас — республіканцем Грегом Ебботом. Він та його партія давно критикують демократів на чолі з Джо Байденом, за те, що ті послабили запроваджені Дональдом Трампом суворі правила в’їзду мігрантів до США, що посилило міграційну кризу.
Коротке посилання на цю сторінку:

Мігранти, які прибувають до Нью-Йорка, опиняються на вулицях через брак місцьГрецькі фермери після повеней зіткнулися з новим лихом — козячою чумоюЯк шанувальники Олімпіади економлять на проживанніВ Іспанії іммігранти навчаються плавати, щоб залікувати душевні травмиДвоє австралійців створили вулики, які дають змогу отримувати більше медуХорватське місто оголосило про розпродаж будинків у своєму історичному центріПосуха вдарила по іспанському регіону Коста-Бланка: людям почали видавати водуАвстралійських поліціянтів і пожежників навчають на симуляціях вибухів«Хто не зрадіє такій новині?»: принцеса Кейт завершила хімієтерапіюВ Африці оголосили надзвичайну ситуацію через епідемію віспи мавп

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: