13.10.2024
Телеканал NTD

Біля берегів Нідерландів горить корабель із тисячами автомобілів, одна людина загинула

Біля берегів Нідерландів горить корабель із тисячами автомобілів, одна людина загинула

Одна людина загинула й близько 20-ти постраждало внаслідок пожежі на вантажному кораблі біля Нідерландів. Вогонь спалахнув..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Одна людина загинула й близько 20-ти постраждало внаслідок пожежі на вантажному кораблі біля Нідерландів. Вогонь спалахнув увечері 25 липня, коли судно з трьома тисячами авто на борту було за 27 кілометрів від острова Амеланд.

Екіпаж загасити вогонь не зміг. У середу пожежа набула загрозливих масштабів. Людей евакуювали.

[Едвін Граннеман, представник берегової охорони Нідерландів]:

«Люди стрибали з корабля. Їх негайно підбирали рятувальні шлюпки. Решту членів екіпажу зняв із борту вертоліт берегової охорони».

Постраждалих доправили до лікарні. У них отруєння чадним газом, опіки та переломи.

Берегова охорона Нідерландів гасить пожежу, але не хоче надто заливати судно водою, бо воно може затонути. Зараз його відбуксували із судноплавного маршруту, щоб звільнити прохід для інших кораблів.

Берегова охорона не повідомляє про причину пожежі. Але раніше її представник сказав, що на судні спалахнув електромобіль. Зі слів експертів, таке може статися, коли акумулятор перегрівається. Хімічна реакція, що виникає, призводить до короткого замикання та навіть вибуху.

200-метровий корабель зареєстрований у Панамі. Він плив із Німеччини до Єгипту. На борту було 2857 машин. 25 із них — електромобілі.

Міжнародна морська організація планує переглянути правила перевезення авто з електродвигунами, бо випадки їх займання на суднах трапляються дедалі частіше.

Коротке посилання на цю сторінку:

Біля берегів Нідерландів горить корабель із тисячами автомобілів, одна людина загинулаВ Іспанії згоріла житлова 14-поверхова будівляЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіНе можуть загасити: велика лісова пожежа в Перу загрожує флорі та фауніПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра ІспаніїІзраїль обіцяє, що гумдопомога не дістанеться ХАМАСуВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботу

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: