13.10.2024
Телеканал NTD

Атака терориста-смертника в Пакистані: понад 40 загиблих та 200 поранених

Атака терориста-смертника в Пакистані: понад 40 загиблих та 200 поранених

Понад 40 людей загинуло й щонайменше 200 постраждало внаслідок вибуху на з'їзді політичної партії в районі..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Понад 40 людей загинуло й щонайменше 200 постраждало внаслідок вибуху на з’їзді політичної партії в районі Баджаур, що в пакистанській провінції Хайбер-Пахтунхва. Поліція повідомила, що підрив скоїв терорист-смертник.

З’їзд у місті Кхар проводила партія «Збори ісламських богословів». Вона входить до керівної коаліції Пакистану. Вибух пролунав під час виступу регіонального лідера цього політичного об’єднання. На мітингу було близько 500 осіб.

[очевидець]:

«Я не знаю, як і що саме сталося. Я просто бачив вогонь та чув сильний вибух. Я сидів недалеко від сцени, а наше керівництво було поруч із нею. Після вибуху я побачив сотні людей, які лежали на землі. Хтось почав стріляти в повітря».

Поранених доправили до місцевої лікарні. Вона вже переповнена. Тих, хто в тяжкому стані, відвезли до Пешавара. Зі слів офіційних осіб, кількість загиблих може зрости.

[Маулана Абдур Рашид, очевидець]:

«Сьогодні під час мітингу “Зборів ісламських богословів” стався вибух. Багато наших соратників загинуло, і багато людей було поранено».

Провінція Хайбер-Пахтунхва межує з Афганістаном. Звідти часто роблять вилазки ісламістські бойовики. Вони атакують правоохоронців та мирних жителів. У Пакистані теж діють терористичні організації.

Відповідальність за вибух поки що не взяло на себе жодне угруповання. Проте слідчі вважають, що за нападом стоїть терористична організація «Ісламська держава». Цього року вона вже вчинила кілька атак у Баджаурі. Раніше вона заявляла, що її ціль — пакистанська релігійно-політична партія «Збори ісламських богословів».
Коротке посилання на цю сторінку:

Атака терориста-смертника в Пакистані: понад 40 загиблих та 200 пораненихГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державіЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиЧовен із мігрантами перекинувся біля берегів ПанамиНовий рекорд: у Ріо-де-Жанейро спека відчувалася на рівні 62 °CНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокПедро Санчес залишається на посаді прем’єр-міністра ІспаніїСотні тисяч людей у Мексиці вийшли на протест проти президента країни

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: