13.08.2024
Телеканал NTD

Військовики Нігеру оголосили про відкриття кордонів із низкою сусідів

Військовики Нігеру оголосили про відкриття кордонів із низкою сусідів

Речник армії Нігеру оголосив, що країна знову відкрила кордони з низкою сусідніх держав, зокрема з Малі..

Дата завантаження: 2024-05-13

video

Речник армії Нігеру оголосив, що країна знову відкрила кордони з низкою сусідніх держав, зокрема з Малі та Буркіна-Фасо.

[Амаду Адрамане, речник армії Нігеру]:

«Сухопутні та повітряні кордони з Алжиром, Буркіна-Фасо, Малі, Лівією та Чадом відкриваються з 1 серпня 2023 року».

Регіональний блок ЕКОВАС наклав на Нігер санкції. Зокрема, припинив усі фінансові операції та заморозив національні активи. Він також заявив, що може дозволити застосувати силу для повернення до влади президента країни Мухаммеда Базума, що перебуває під вартою у своєму палаці.

А лідери Буркіна-Фасо та Малі в понеділок заявили, що підтримують лідерів перевороту.

Водночас італійський військовий літак прибув до Рима з евакуйованими з Нігеру іноземцями. Загалом прилетіло 87 осіб. Серед них 36 італійців, 21 американець, три болгари, два австрійці та по одному громадянину Великої Британії, Нігеру, Угорщини, Сенегалу та Нігерії. Також вивезли кількох армійців.

[Шоу Кроулі, працівник посольства США в Римі]:

«Вони сказали, що пережили дуже важкий досвід, тож, будь ласка, дайте їм піти. Але ми хотіли би подякувати уряду Італії за все, що він зробив. Це фантастика, що всіх людей перевезли до безпечного місця».

Деякі італійці залишились у Нігері. Тож у столиці країни й далі працює посольство Італії.

У Нігері ще перебуває коло 300 італійських армійців. Вони беруть участь у боротьбі з повстанцями та проводять навчання. Про їх евакуацію поки що не оголошували.
Коротке посилання на цю сторінку:

Військовики Нігеру оголосили про відкриття кордонів із низкою сусідівОдна пропозиція на тисячу заявок: молоді китайці не можуть знайти роботуДесятки загиблих: Пакистан накрили рясні снігопади та зливиУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшлиПольські та чеські фермери перекрили КПП на кордоні з НімеччиноюЗбиті в Ізраїлі іранські дрони, дуже ймовірно, мають китайські компонентиІзраїль звинуватив сестру лідера ХАМАСу Ісмаїла ГаніїАдміністрація Байдена скасувала послаблення нафтових санкцій щодо ВенесуелиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіПрем’єр-міністр Гаїті подав у відставку на тлі насильства в країні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: