12.10.2024
Телеканал NTD

Тайфун «Ханун» пронісся над Японією: є жертви

Тайфун «Ханун» пронісся над Японією: є жертви

На Японію налетів тайфун «Ханун». Пориви вітру досягають 180 кілометрів за годину. Потерпає південь країни. Не..

Дата завантаження: 2024-05-12

video

На Японію налетів тайфун «Ханун». Пориви вітру досягають 180 кілометрів за годину. Потерпає південь країни. Не обійшлося без жертв.

На острові Окінава повідомляють про двох загиблих. Ще понад 40 осіб дістали тілесні ушкодження там, а також у префектурі Кагосіма. Понад 160 тисяч сімей залишилися без світла. Пошкоджено будинки, порушено рух транспорту, закрито магазини.

На Окінаві два дні не працював аеропорт Наха – головні ворота до цього найпопулярнішого у туристів району. Наразі його відкрили, проте сотні рейсів скасовано.

«Ханун» – тайфун «довготривалий»: рухається повільно й приносить до регіону сильні дощі та поривчастий вітер.

Він переміщається зі швидкістю 15 кілометрів за годину Південно-Китайським морем на північний захід. Проте, як очікують, до 8 серпня може повернути на схід у бік головних островів Японії.

У перекладі з тайської «Ханун» означає «джекфрут».
Коротке посилання на цю сторінку:

Тайфун «Ханун» пронісся над Японією: є жертвиЗакон ухвалили: Велика Британія почне висилати нелегальних емігрантів до РуандиУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіІзраїль звинуватив Туреччину в тому, що вона стала на бік ХАМАСуКитай обурений санкціями, запровадженими через війну в УкраїніНапади на німецьких політиків напередодні виборів почастішалиПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоДональд Трамп переміг на республіканських виборах у МічиганіЄС запроваджує перший пакет санкцій проти китайських компанійООН ухвалила першу глобальну резолюцію щодо штучного інтелекту

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: