11.12.2024
Телеканал NTD

У столиці Нігеру після військового перевороту почався хаос

У столиці Нігеру після військового перевороту почався хаос

Після державного перевороту столицю Нігеру охопив хаос. Десятки людей почали громити та грабувати штаб-квартиру керівної партії,..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

Після державного перевороту столицю Нігеру охопив хаос. Десятки людей почали громити та грабувати штаб-квартиру керівної партії, а також підпалювати припарковані поряд автомобілі. Вони виносили з будівлі стільці та інші речі, а ще викочували мотоцикли.

Пізніше поліція розігнала їх сльозогінним газом.

Водночас сотні прихильників перевороту зібралися біля будівлі Національної асамблеї. Вони співали військові пісні та розмахували прапорами. Деякі скандували антифранцузькі гасла, виражаючи невдоволення країною, чиєю колонією колись був Нігер, а також зростанням її впливу в регіоні.

[прихильник перевороту]:

«Ми завжди вірили в армію, хоч і було створено всі умови, щоби її дестабілізувати. Сьогодні ми віримо, що армія, захопивши владу, створить умови, щоби повернути свої минулі цінності».

Армійські командири Нігеру заявили про підтримку державного перевороту, який напередодні вчинили солдати президентської гвардії. Вони кажуть, що їхній пріоритет — не допустити дестабілізації ситуації в країні.

Раніше президентська гвардія звернулася по телебаченню до громадян із заявою про те, що вона усуває президента Мохамеда Базума від влади, закриває всі зовнішні кордони Нігеру, припиняє дію конституції та державних установ, а також запроваджує комендантську годину.

Базума обрали на посаду президента у 2021 році. До цього з 1960-го року, коли Нігер здобув незалежність від Франції, у країні сталися чотири державні перевороти.

Як припускають, поваленого голову держави, як і раніше, утримують у президентському палаці. Хто конкретно взяв на себе обов’язки щодо управління країною, поки що невідомо.
Коротке посилання на цю сторінку:

У столиці Нігеру після військового перевороту почався хаосПогорільці в Чилі відновлюють своє житлоУ Німеччині перекинувся міжнародний пасажирський автобус — є загибліШлях до НАТО відкрився: Угорщина схвалила членство ШвеціїВлада Азербайджану зносить будівлю колишнього карабаського парламентуТріщина завдовжки 3 км утворилася під час ще одного виверження вулкана в ІсландіїНегода залишила без світла сотні тисяч австралійцівУ М’янмі запровадили обов’язкову військову службуПравоцентрист Александр Стубб переміг на президентських виборах у ФінляндіїЄС посилює санкції щодо Ірану після атаки на Ізраїль

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: