10.07.2024
Телеканал NTD

Дональду Трампу висунуто звинувачення в спробі оскаржити результати виборів 2020 року

Дональду Трампу висунуто звинувачення в спробі оскаржити результати виборів 2020 року

45-му президентові США Дональду Трампу висунуто нові звинувачення. 1 серпня їх схвалила велика колегія присяжних у..

Дата завантаження: 2024-05-10

video

45-му президентові США Дональду Трампу висунуто нові звинувачення. 1 серпня їх схвалила велика колегія присяжних у Вашингтоні. Трампа звинувачують у спробі оскаржити результати виборів 2020 року, що спричинило події 6 січня 2021 року, коли група протестувальників увірвалася до Капітолія.

Спеціальний прокурор Джек Сміт звинуватив його в чотирьох пунктах, зокрема в змові з метою обману Сполучених Штатів Америки та у перешкоджанні офіційному розслідуванню, а ще в змові з метою позбавити громадян їхніх конституційних прав.

Це друге звинувачення, яке випливає з розслідування Сміта. Колишньому президентові окремо висунуто 40 звинувачень, пов’язаних з імовірним зберіганням таємних документів у його маєтку в Палм-Біч.

Передвиборчий штаб Трампа назвав нові звинувачення фальшивими й запитав, чому, щоб їх висунути, треба було чекати два з половиною роки.

Його представник написав: «Це не що інше, як жалюгідна спроба злочинного клану Байдена та міністерства юстиції втрутитися в президентські вибори 2024 року, на яких президент Трамп — безперечний лідер і він попереду зі значним відривом».

Сам колишній президент каже, що скористався своїм конституційним правом «висловити протест проти виборів, які, на його переконання, було сфальсифіковано», так само як це зробили демократи у 2016 році.

Також він додає, що федеральні агенції відмовилися розслідувати фальсифікації на виборах. Натомість міністерство юстиції та ФБР «стежать і переслідують тих, хто скаржиться на шахраїв».

В обвинувальному висновку також фігурує шість неназваних спільників Трампа, яким не було висунуто звинувачення. Судячи з описів, серед них є Руді Джуліані — колишній особистий адвокат Трампа.

45-й президент усі звинувачення відкидає і далі проводить свою передвиборчу кампанію.
Коротке посилання на цю сторінку:

Дональду Трампу висунуто звинувачення в спробі оскаржити результати виборів 2020 рокуНа Apple подали до суду в США, звинувативши компанію в монополізації ринкуОкружний апеляційний суд США призупинив новий міграційний закон штату ТехасМігранти не бояться нового закону Техасу й далі проникають до СШАКонгрес США ухвалив закон, який може заборонити тіктокХаос в аеропортах: у Великій Британії стався масовий збій у системі реєстрації пасажирівГодинник Rolex, золото та діаманти: президента Перу звинувачують у розкраданніВ Індонезії через повені та зсуви гинуть людиЄменські хусити заявили про удари по двох есмінцях СШАУ Балтиморі починають підіймати міст, що обвалився, а тіла всіх загиблих поки що не знайшли

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: