21.01.2024
Телеканал NTD

Рис із цвіркунами та коктейль із жуками подають у кафе в Токіо

Рис із цвіркунами та коктейль із жуками подають у кафе в Токіо

Побачити жука в тарілці з їжею багатьом неприємно. Але в цьому токійському кафе такі страви найбажаніші...

Дата завантаження: 2024-05-20

video

Побачити жука в тарілці з їжею багатьом неприємно. Але в цьому токійському кафе такі страви найбажаніші. Сюди приходять полоскотати нерви й навіть насолодитися такими дивними кулінарними новаціями.

У кафе подають рис із цвіркунами, десерт із тофу з личинками та коктейль із жуками.

[гість кафе]:

«Це чудово».

[гість кафе]:

«Тут можна вибрати десерти та основні страви. Дуже приємно, коли є широкий асортимент».

Це кафе відкрилося дев’ять років тому. Останніми роками щовихідних воно завжди заповнене. Спільнота ентомофагів, тобто любителів поїсти комах, у Японії зростає.

[Мітіко Міура, працівниця кафе]:

«Сучасні люди не звикли їсти комах, але наше кафе — це місце, де можна їсти комах вільно та невимушено».

Утім, японці з давніх-давен їли комах — коників, шовкопрядів і навіть ос. Це було традиційно в регіонах, які не мають виходу до моря. Так люди компенсували нестачу риби та м’яса. Японський ентомолог Цунеката Міяке перерахував 55 видів їстівних комах, якими харчувалися в період Тайсьо — з 1912 по 1926 рік. Така практика повернулася й під час Другої світової війни, коли в країні були проблеми з продовольством.

[Мітіко Міура, працівниця кафе]:

«У Японії є традиція їсти комах, таких як коники. Але останнім часом у світі успішно вирощують цвіркунів та борошняних хробаків. Отже, можливості використовувати комах як їжу розширюються».

Компанія — власник кафе також має магазин. Там можна купити 60 видів так званих «ласощів» із членистоногих, зокрема зі скорпіонів і тарантулів.
Коротке посилання на цю сторінку:

Рис із цвіркунами та коктейль із жуками подають у кафе в ТокіоВ Азербайджані вперше провели Національний фестиваль килимівВиставки, присвячені кактусам та квітковому дизайну, відкрилися в музеї Іва Сен-Лорана в МарракешіУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівУ Помпеях знайшли давню бенкетну залу з фрескамиДо албанської фортеці поспішають сотні тисяч туристівОсінь-зима від Dior: дім моди звернувся до перших образів одягу прет-а-портеБез інтернету та зв’язку: на Балі відзначили День тишіФестиваль повітряних зміїв у Вейфані: панди, дракони та кальмариКамбоджа: як святкують кхмерський Новий рік

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: