Побачити жука в тарілці з їжею багатьом неприємно. Але в цьому токійському кафе такі страви найбажаніші. Сюди приходять полоскотати нерви й навіть насолодитися такими дивними кулінарними новаціями.
У кафе подають рис із цвіркунами, десерт із тофу з личинками та коктейль із жуками.
[гість кафе]:
«Це чудово».
[гість кафе]:
«Тут можна вибрати десерти та основні страви. Дуже приємно, коли є широкий асортимент».
Це кафе відкрилося дев’ять років тому. Останніми роками щовихідних воно завжди заповнене. Спільнота ентомофагів, тобто любителів поїсти комах, у Японії зростає.
[Мітіко Міура, працівниця кафе]:
«Сучасні люди не звикли їсти комах, але наше кафе — це місце, де можна їсти комах вільно та невимушено».
Утім, японці з давніх-давен їли комах — коників, шовкопрядів і навіть ос. Це було традиційно в регіонах, які не мають виходу до моря. Так люди компенсували нестачу риби та м’яса. Японський ентомолог Цунеката Міяке перерахував 55 видів їстівних комах, якими харчувалися в період Тайсьо — з 1912 по 1926 рік. Така практика повернулася й під час Другої світової війни, коли в країні були проблеми з продовольством.
[Мітіко Міура, працівниця кафе]:
«У Японії є традиція їсти комах, таких як коники. Але останнім часом у світі успішно вирощують цвіркунів та борошняних хробаків. Отже, можливості використовувати комах як їжу розширюються».
Компанія — власник кафе також має магазин. Там можна купити 60 видів так званих «ласощів» із членистоногих, зокрема зі скорпіонів і тарантулів.
Коротке посилання на цю сторінку: