21.01.2024
Телеканал NTD

У Сенегалі відроджується плівкова фотозйомка

У Сенегалі відроджується плівкова фотозйомка

Для сенегальського фотографа Емі Саар плівкова фотозйомка – найкращий спосіб сфотографувати красу Дакара. [Емі Саар, фотограф

Дата завантаження: 2024-05-21

video

Для сенегальського фотографа Емі Саар плівкова фотозйомка – найкращий спосіб сфотографувати красу Дакара.

[Емі Саар, фотограф]:
«Я вважаю, що Дакар дуже гарний, коли знімаєш на кольорову плівку. Вона чудово передає теплі та яскраві відтінки».

Емі – серед тих, хто відроджує плівкову фотографію в Сенегалі.

[Емі Саар, фотограф]:
«Думаю, фотографування в Африці може бути чудовим, бо тут переважно сонячно і всюди багато барв. Міста на морському узбережжі з їхніми відображеннями та вогнями дуже гарні».

Проявити плівку з фотоапарата або камери, а також надрукувати фотографії можна у студії Le Sel. Вона єдина така в країні. Тут проводять майстер-класи, фотографують та створюють фільми. Студію два роки тому заснував фотограф Кевін Обер.

[Кевін Обер, власник студії]:
«У цій аналоговій лабораторії є своя характерна особливість – це можливість при червоному освітленні спостерігати, як зроблене тобою зображення проявляється. Дивитися на обличчя людей, коли вони бачать усе це, завжди приємно».

Останніми десятиліттями інтерес до плівкових камер згасав, але зараз поступово повертається. Виставки найпрестижніших сенегальських фотографів відбуваються в найкращих галереях Дакара.

Цю експозицію підготувала фотограф Єва Діалло. Вона каже, що плівкова фотозйомка – більш усвідомлений процес, ніж зйомка цифровою камерою. Однак таке захоплення потребує більше часу.

Водночас власник Le Sel планує відкрити нові студії та власну галерею для фотовиставок.
Коротке посилання на цю сторінку:

У Сенегалі відроджується плівкова фотозйомкаБоснійські майстри прикрашають великодні яйця розписом та навіть підковамиЛюди в Токіо поспішають помилуватися цвітінням сакури напередодні дощівФестиваль «Звуки цвітіння» починається в Ботанічних садах К’ю в ЛондоніВ Італії вимирають газетні кіоскиНайвідоміший храм Камбоджі хоче повернути колишню кількість туристівОстанню картину Караваджо показали в ЛондоніУ Хорватії прихід весни святкують Фестивалем вогнівОдну з найдавніших у світі книг виставлять на аукціонВигадливе та дивовижне керамічне мистецтво показали в Лондоні

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: