16.10.2024
Телеканал NTD

Ретривери та їхні власники відзначили 155-річчя породи

Ретривери та їхні власники відзначили 155-річчя породи

Золотистих ретриверів любить багато людей. А побачити їх стільки в одному місці — шанс особливо рідкісний...

Дата завантаження: 2024-09-16

video

Золотистих ретриверів любить багато людей. А побачити їх стільки в одному місці — шанс особливо рідкісний.

Така можливість випадає вже вшосте в Шотландії. Зустріч організовує місцевий клуб власників цієї породи.

[Том Горріан, голова Клубу золотистих ретриверів Шотландії]:
«Цього тижня клуб золотистих ретриверів Шотландії організовує так звані «Гвісеканські Збори». Цей захід проводиться з 2000 року».

Цьогоріч привід особливий — породі виповнюється 155 років.

[Орл, учасниця з Ірландії]:

«Ми все організували й не могли дочекатися, коли приїдемо. Отже, якщо ви любите цю породу, ваше місце тут. Це зустріч з іншими людьми, які мають ті ж інтереси, ті ж хобі, ту саму любов до породи. Зустрічаєш тих, кого давно не бачив. Зустрічаєш нових людей з усього світу, але всіх поєднує один спільний інтерес — золотисті ретривери. Тому тут завжди є про що поговорити».

Зустріч відбувається біля родового маєтку шотландського лорда. Тут у XIX столітті він вивів собаку мисливської породи, пристосованого до місцевих умов.

[Керол, учасниця із Шотландії]:
«Ми вважаємо, що золотистого ретривера вивів лорд Твідмаут, власник маєтку Гвісекан. Побачити це місце, де зароджувалася порода, побачити розплідник, поле, маєток — гадаю, це для нас багато означає».

Зустріч триває п’ять днів. Тут проводять конкурси, розважальні та освітні заходи. 488 собак узяли участь у фотосесії.
Коротке посилання на цю сторінку:

Ретривери та їхні власники відзначили 155-річчя породиЗнаку Hollywood виповнюється 101 рік: з чого все почалосяЖартівливу регату ванн улаштували в БельгіїАзербайджан приваблює новий клас преміумтуристівУ Римі в +30 °C випав «диво-сніг»Принеси книжку — отримай огірки: незвичайна книгарня в Нью-ЙоркуМелодії «Морського органа» допомагають заспокоїтися мешканцям та гостям хорватського містаПішохідний маршрут «Стежка богів» — одне з найпопулярніших туристичних місць ІталіїВідпустка вдома: на березі Тибру в Римі відкрили безплатний пляжУ Гонконгу неонові вивіски відходять у минуле, але їх намагаються врятувати

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: