26.09.2024
Телеканал NTD

У всьому світі почали послаблювати карантинні обмеження

У всьому світі почали послаблювати карантинні обмеження

У світі послаблюють карантинні заходи, що мали допомогти спинити епідемію COVID-19. У деяких країнах пік уже..

Дата завантаження: 2024-04-26

video

У світі послаблюють карантинні заходи, що мали допомогти спинити епідемію COVID-19. У деяких країнах пік уже минув, і кількість хворих іде на спад.

Приміром, жителі Нової Зеландії тепер знову можуть піти до ресторанів фаст-фуду по гамбургери й каву.

[жителька Нової Зеландії]:
«О, це таке задоволення! Я так за цим скучала».

[жителька Нової Зеландії]:
«Дуже рада, прожила чотири довгі тижні без кави».

[жителька Нової Зеландії]:
«Клас! Смачно як ніколи».

З 26 березня в Новій Зеландії діяли одні з найсуворіших обмежувальних заходів у світі. Нині ж приблизно 400 тисяч осіб повернулося на роботу.

А в австралійському Сіднеї знову можна бачити, як люди засмагають на пляжах.

[П’єр Райнар, житель Австралії]:
«Так чудово, ми знову купаємося. Ми мріяли про це відтоді, як закрили пляж. Спекотне сонце, гарна погода — усе прекрасно».

Багато штатів Австралії оголосили про початок послаблень. Влада каже, що сподівається стримати поширення вірусу завдяки масштабному тестуванню й відстеженню контактів заражених.

Пом’якшують заходи й у США. Деякі штати, де зафіксовано мало хворих, частково зняли обмеження. Тож на пляжах тепер можна бачити відпочивальників, а в торгових центрах — багато покупців. Штати Джорджія, Монтана й Міссісіпі відновили роботу підприємств, які раніше вважалися некритично важливими.

У Швейцарії запрацювали перукарні, садові центри й стоматології. Місцеві жителі кинулися підстригатися та лікувати зуби.

[житель Лозанни]:
«Дивовижно, так добре, що знову можна піти до перукаря. Я довго цього чекав, не хотів стригтися самостійно. Й ось цей день настав».

Італія ж поки лише готується послабити заходи. У країні, де померлих від коронавірусу найбільше в Європі, обіцяють це робити поступово й дуже обережно. Так, у Мілані й Римі на автобусних зупинках і станціях метро вже вивішують знаки, що нагадують про необхідність соціального дистанціювання. І коли карантин скасують, усе ж у громадських місцях маски треба буде носити обов’язково.

Про часткове зняття обмежень також оголосили у Франції й Туреччині.
Коротке посилання на цю сторінку:

У всьому світі почали послаблювати карантинні обмеженняУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераСпалах лихоманки денге може перешкодити карнавалу в Ріо-де-ЖанейроСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуНапередодні Великодня ціни на какао стали просто шаленимиЯк у популярному туристичному місті Таїланду справляються з мавпячим свавіллямНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуНауковці: 2023 рік став найтеплішим за всю історію спостереженьУ Німеччині роздратовані пасажири звинувачують профспілку машиністів у шантажіНа Кубі закінчується паливо?

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: