25.02.2024
Телеканал NTD

«Не здавайтеся»: літній чоловік вилікувався від COVID-19 і надихає інших

«Не здавайтеся»: літній чоловік вилікувався від COVID-19 і надихає інших

Літній француз камбоджійського походження Манг виписується з лікарні. Два з половиною тижні він боровся з коронавірусом...

Дата завантаження: 2024-04-24

video

Літній француз камбоджійського походження Манг виписується з лікарні. Два з половиною тижні він боровся з коронавірусом. Чоловік ще виснажений морально й фізично, але найважче вже позаду.

Манг приїхав до приватної клініки в передмісті Парижа, коли вже майже не міг дихати. За його життя боролися лікарі-реаніматологи.

[Манг Пхотхер, пацієнт]:
«Насправді не думав, що вийду з лікарні. Та завдяки своїй сміливості й надії, яку я не відпускав і не відпущу ніколи, я зміг прорватися через труднощі й зараз перед вами постати».

Манг — перший пацієнт цієї клініки, який одужав. Тепер тут його вважають щасливим талісманом медзакладу.

[Відад Абді, лікар-реаніматолог]:
«Мені сумно розлучатися з ним, та водночас я рада за нього, що він одужав. Першого дня ми й не думали, що побачимо таке. Але тепер надія відроджується. Сподіваюся, що він не останній (пацієнт, що видужав). Дуже задоволена нашою роботою: ми вірили в нього, а він вірив у нас».

Після прощання з медиками чоловіка відвозять додому. Тут його чекає дружина. Манг, коли хворів, постійно думав про зустріч із дружиною. А зараз він каже усім, хто протистоїть цій хворобі: «Не здавайтеся».

[Манг Пхотхер, пацієнт]:
«Скажу іншим пацієнтам: будьте сміливими, тримайтеся за сміливість, за надію. Поки ви живі, з такими якостями зможете пройти через важкі часи. Поки є надія й мужність, ви впораєтеся з будь-якою ситуацією. І, звісно, бажаю всім пацієнтам одужати».

Поки Манг остаточно не видужає, за його станом спостерігатимуть дистанційно. Та вже зараз чоловік мріє скоріше повернутися на роботу.
Коротке посилання на цю сторінку:

«Не здавайтеся»: літній чоловік вилікувався від COVID-19 і надихає іншихСтолиця Колумбії та 11 муніципалітетів починають нормувати водуТуристи розчаровані через страйк працівників Ейфелевої вежіДруга найбільша в історії Техасу пожежа знищує будинкиНемає джерел: через забруднення іракці змушені купувати питну водуКенійська компанія рятує природу від електронного непотребуШістьох арештовано й трьох розшукують у справі про найбільше в історії Канади викрадення золотаУ Мексиці на тлі нестачі води розгоряється суперечка через приватні штучні озераУ Норвегії розводять песців, щоб урятувати їх від вимирання в СкандинавіїГаїті закликає міжнародну спільноту запобігти геноциду в острівній державі

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: