18.10.2024
Телеканал NTD

Жителі Рима не раді напливу туристів

Жителі Рима не раді напливу туристів

Італія, і зокрема Рим, цьогоріч очікують на рекордний наплив туристів. Загалом країна – один із найпопулярніших..

Дата завантаження: 2024-05-18

video

Італія, і зокрема Рим, цьогоріч очікують на рекордний наплив туристів. Загалом країна – один із найпопулярніших туристичних напрямків у світі.

Голова Асоціації готелів Рима зазначає, що цього року туристів навіть більше, ніж у 2019 році, до пандемії. Очікується, що столицю 2023 року відвідає 30 мільйонів людей.

[Джанлука де Гаетано, голова Асоціації готелів Рима]:
«Турист – не що інше, як тимчасовий громадянин. Якщо городяни задоволені, туристи також задоволені».

Утім, мешканців столиці перспектива напливу мандрівників не тішить. Вони кажуть, що страждають від хронічних проблем із громадськими послугами, як-от транспорт.

Центр міста перетинає лише дві лінії метро. Водночас на дорогах Рима постійні затори. Громадський транспорт працює з перебоями через затримки та страйки. Також пускають менше автобусів і тролейбусів, бо в дітей та студентів літні канікули.

[жителька Рима]:
«Можливо, краще не зменшувати кількість громадського транспорту (влітку)? Навіть якщо немає студентів, однаково людей багато, багато туристів. Незабаром тут почнеться хаос. Зараз у години пік пройти тут неможливо, бо багато людей».

Управління туризму Рима підтверджує, що інфраструктура міста неспроможна прийняти 30 мільйонів туристів за сезон.

[Алессандро Онорато, радник з туризму Рима]:
«Раніше всі думали, що достатньо мати Колізей, Пантеон, фонтан Треві й не треба інвестувати в інфраструктуру Рима. Тепер туризм став на заваді туризму».

Жителі Рима, зазвичай, дуже гостинні. І вони давно звикли до юрб туристів на вулицях. Однак такий наплив для них – новина.

[житель Рима]:
«Поки що в туристів гарні манери, ми можемо тільки радіти. Але людей стає більше, і це може спричинити збої».

Загалом у світі спостерігається небувале зростання туристичної галузі. Із січня до березня 2023 року міжнародний туризм зріс на 86% як порівняти з тим самим періодом торік.
Коротке посилання на цю сторінку:

Жителі Рима не раді напливу туристівУ центрі столиці Ірландії демонтували 200 наметів нелегальних іммігрантівЇдять котів та листя: жителям Судану загрожує голод через війнуЕпідемія лихоманки денге може початися в АргентиніЯк угорці повертаються до сільського життяПольська поліція розганяє фермерів сльозогінним газом та шумовими гранатамиНезвичайну кількість мертвих кайр знаходять на узбережжі ФранціїМер Венеції пояснив, чому відвідування історичної частини міста стане платнимФермери біля затоплених полів у Греції скаржаться на погоду та просять допомоги19 000 голів худоби на борту: скандальне судно прибуло до Іраку

Підпишись на e-mail розсилку

Вибери, що б ви хотіли отримувати на свій e-mail: